Папа Римський порівняв війну в Україні зі знищенням нацистами євреїв

1111 0
Проте понтифік не згадав про росію, коли виступав на своїй щотижневій аудієнції.
Фото: Vatican

Фото: Vatican

Під час щотижневої загальної аудієнції 7 грудня Папа Римський Франциск знову нагадав про війну, що триває в Україні, й порівняв її з операцією нацистської Німеччини в роки Другої світової війни, здійсненої проти євреїв.

Джерело: Радіо Ватикану

Папа Франциск виступив перед польськими паломниками. Він згадав, що Люблінський католицький університет у Польщі нещодавно відзначив річницю операції «Рейнхард».

Читайте також: Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

«У понеділок Центр католицько-єврейських відносин Люблінського католицького університету вшановував річницю «операції Рейнхард. Під час Другої світової війни це призвело до знищення майже двох мільйонів людей, переважно єврейського походження. Історія повторюється. Бачимо зараз, що діється в Україні», – сказав він.

Зазначимо, понтифік не згадав про рф, коли виступав на своїй щотижневій аудієнції.

Для довідки

«Рейнхард» – кодова назва секретної операції, яка тривала в окупованій частині Польщі. Нацисти називали територію «генерал-губернаторством», яка включала землі, які на сьогодні перебувають у складі України.

Нагадаємо, 7 грудня мер Львова Андрій Садовий зустрівся у Ватикані із Папою Римським Франциском. Він  подарував Папі Фринциску дерев’яний хрест із уламком російської ракети, що витягнули із 13-річної дівчинки. 

Антоніна Костик

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!