Папа знову закликав путіна зупинити війну, а Зеленського – відкритися на пропозиції миру

2069 0
Він також засудив анексію українських територій росією, що суперечить принципам міжнародного права.

Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» сьогодні, 2 жовтня, присвятив свої роздуми закликові до припинення вогню, закликавши до пошани територіальної цінності та прав меншин. Про це повідомляє Vatican news.

Він також засудив анексію українських територій росією, що суперечить принципам міжнародного права. 

«Мій заклик, насамперед, звернений до президента росії, благаючи його зупинити, також і з любові до свого народу, цю спіраль насильства та смерті. З іншого боку, засмучений величезними стражданнями українського населення внаслідок зазнаної агресії, скеровую такий же сповнений довіри заклик до президента України бути відкритим на серйозні мирні пропозиції», – каже він.

Читайте також: Йому варто очистити оточення. Чи розуміє Папа, що відбувається в Україні

Усіх активних діячів міжнародного життя та політичних лідерів країн він закликав зробити все, що в їхніх силах, щоби покласти край триваючій війні, не дозволивши втягнутися в небезпечну ескалацію та просувати й підтримувати ініціативи діалогу. 

«Нехай же після семи місяців бойових дій будуть введені в дію всі дипломатичні засоби, навіть ті, які, можливо, не застосовувалися досі, щоби покласти край цій величезній трагедії. Війна сама у собі є помилкою та жахіттям!», – додав він.

Нагадаємо також, що Папа Римський Франциск найближчим часом не зможе відвідати Київ і москву, як планував раніше. Через травму коліна лікар Папи Римського Франциска не рекомендує йому нікуди їхати.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!