Паперові паспорти поступово замінюватимуть лише на пластикові картки

2753 0
Нові паспорти видаватимуть тільки у формі пластикових карт.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

Кабінет міністрів підтримав проєкт закону про паспорт у формі книжечки, згідно з яким паперовий паспорт поступово вилучатимуть із обігу та замінюватимуть на пластикові картки. Про це повідомили у МВС.

Читайте також: Як львів’янам отримати ID-паспорт. Інструкція

Закон передбачає, що коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. А нові паспорти видаватимуть тільки у формі пластикових карт.

Терміни дії паспортів-книжечок будуть такі:

  • для осіб від 16 до 25 років - до 25-річного віку;
  • для осіб від 25 до 45 років - до 45-річного віку за умови, що до дня вступу в силу цього закону в паспорт вклеєна нова фотографія після досягнення особою 25-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений в період після досягнення особою 25-річного віку до дня досягнення нею 45 років, - фотокартку під час оформлення паспорта;
  • для осіб у віці від 45 років - безстроково за умови, що до дня вступу в силу закону в паспорт вклеєна нова фотокартка після досягнення особою 45-річного віку, а в разі, коли паспорт був оформлений після досягнення особою 45-річного віку, - фотокартку під час оформлення паспорта.

Читайте також: Підліткам видаватимуть ID-картку разом із ідентифікаційним кодом

Нагадаємо, що 21 березня 2018 року в Україні заборонили оформляти нові паспорти у вигляді книжечки. Того ж року українцям дозволили обмінювати паперові паспорти на ID-картку за бажанням.

У квітні цього року уряд прирівняв паспорт у додатку «Дія» до паперового.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!