«А імператор-то голий». Як соцмережі відреагували на путінський парад у Москві

1110 0
Парад пройшов без повітряної демонстрації, а путін жалівся на поведінку Заходу.
Фото/ Facebook/Вікторія Хаджирадєва

Фото/ Facebook/Вікторія Хаджирадєва

На «Краснай площаді» у Москві відбувся традиційний парад перемоги, однак цього року він був зовсім не такий величний та піднесений, як раніше. Очікуваних офіційних оголошень від путіна про війну проти України чи мобілізацію в рф теж не прозвучало. Ось як відреагували на «парад пабєдабєсія» українці у соцмережах.

Журналістка та оглядачка Вікторія Хаджирадєва написала, що усі з острахом чекали 9 травня, чекаючи від путіна якогось цинічного вчинку. Дотепер путін погрожував світу ядерною зброєю, і в цьому контексті саме росія виглядає фашистом. А сучасні неофашисти не можуть святкувати перемогу над фашизмом з самими фашистами.

«Цинічним є вже сам парад перемоги на 9 травня у Москві. Бо сучасні неофашисти не можуть святкувати перемогу над фашизмом. Цього разу жоден світовий лідер, навіть диктатор сусідньої Білорусі не зголосився приїхати подивитись на це бряцання зброєю і залякування світу своєю «міццю». Бо ніхто не хоче мати нічого спільного з дикарями, які погрожують світу ядерною зброєю», – написала вона.

Самі ж росіяни вважають парад ганебним та недоречним, і в усіх бідах звинувачують Україну. Такі обурення чути в перехоплених СБУ розмовах, пише користувач Фейсбуку Владимир Володька.

«Відчувши на собі всі економічні негаразди та військові невдачі, більшість громадян росії вирішили, що винна в цьому саме Україна – адже влаштувала жорсткий опір окупантам. «Не знаю, до чого цей парад? На*рен він потрібен? Ганебно це все... У всіх настрою немає... Д*білізм повний. Всі пониклі ходять, сумні... Ну, велика частина людей. Вони розуміють, що і з роботою туго зараз, з цими санкціями. Коротше, хе*ня одна...», – заявляє на записі росіянка», – зазначає користувач.

Читайте також: 10 причин, чому перемога України важлива для світу 

Та навряд чи коли-небудь ця жінка, як і багато інших громадян рф, зрозуміють, що найперше росія зганьбила у цій війні себе.

«Парад у Москві відбувся без оголошення мобілізації та «війни» Україні. Під час виступу путін пожалівся, що колективний Захід не надав росії «гарантій безпеки» і у РФ «не було іншого виходу», окрім як напасти на Україну», – написала журналістка Надія Антоненко.

«А імператор-то голий! Це неймовірно: мати трильйони грошей і тисячі ядерних боєголовок, але при цьому виглядати так жалюгідно. Акела не промахнувся. Акела обісрався...», – підписав уривок відео з виступу путіна на параді Всеволод Поліщук.

«Сьогоднішній виступ путіна на Красной площаді відверто слабкий  плутаний, без структури і без емоції. Виступ розстроєної і втомленої людини. Це помітно», – написав Михайло Басараб.

Крім того, на «пабеданосному» параді скасували повітряну частину, нібито через погані погодні умови. Демонстрація літаків мала відбутися у 10 містах рф, і майже в усіх, крім Москви, небо було льотним.

«Погану погоду, через яку в Москві на параді військ рф не літали літаки, влаштували українські хлопці з ПЗРК. Це гарний знак що літаків в росії на параді немає. Значить їх не так вже багато, щоб перти у Москву на демонстративний парад. Або є навіть на літаки з парадів є технічні проблеми, що вирішили не ризикувати. Погода гарна, а літаків на параді нема», – написав медіакоординатор Віталій Овчаренко.

Колишній нардеп Ігор Мосійчук каже, що на параді путін виглядав не таким «сильним», як говорив про це раніше, а в України ще буде свій парад перемоги.

Читайте також: Що таке ленд-ліз і як він допоможе Україні

«По параду в москві путін здувся і виглядає як використаний г@ндон! Цього карлика ніхто не боїться і проти нього і його недокраїни об’єднався весь вільний світ і він це вже зрозумів. путін на мавзолеї а навколо порожнеча… а у нас попереду Перемога і свій парад Перемоги!», – написав Мосійчук.

Німеччина та Японія, які програли у Другій світовій, встигли за цей побудувати економічний та технологічний рай, тоді як росія 77 разів відзначала день перемоги, каже креативний редактор програми «Факти тижня» Максим Крапівний.

«Поки країни цивілізованого світу інвестують у майбутнє, росія інвестує у минуле. Парад побєдобєсія - це символ провалу, адже нічого окрім нафталінового «вєлічія», своїм громадянам росія запропонувати не може. Ані демократії, ані технологій, ані ситого життя, ані перспектив. Сьогодні, в «дєнь пабєди» троль світового рівня Джо Байден підпише закон про ленд-ліз для України. І росія зможе урочисто відсвяткувати день перемоги над собою», – написав він. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!