Парками і храмами Львова тепер можна гуляти віртуально

5225 0
Львовом тепер модно гуляти віртуально. У Львові презентували результати проекту цифрового перетворення Львова, яке напрацювали спеціалісти компанії Google. Зокрема, завдяки нанесенню на карти фотосфер вперше стало можливим віртуально прогулятися парками міста (Стрийським, Шевченківським гаєм, парком ім. І.Франка тощо), відвідати відомі церкви та музеї.

У межах проекту Львів MapCamp ентузіасти-картографи нанесли понад 2 тис. об’єктів соціального, туристичного та суспільного значення Львова на карти Google і створено фотосервери пам’яток історії та архітектури. Відтак, на Google Карті Львова з’явилася детальна інформація про соціально значущі об’єкти міста, зокрема, аптеки, дитячі садки, бібліотеки, музеї тощо, пише Galnet.

Як розповів директор Google Україна Дмитро Шоломко, проект реалізовувався декілька місяців і мав перед собою завдання дізнатись, чи можливо з допомогою інтернет-інструментів підвищити привабливість міста як з точку зору інвестицій та бізнесу, так і з точки зору розвитку туризму, пише Дивись.інфо.

Проект включав у себе декілька складових, однією із яких була освітня: семінари для державних службовців про роль цифрових технологій у державному управлінні та місцевому самоврядуванні, для представників бізнесу – як ефективніше використувати сучасні цифрові технології та сервіси компанії для свого бізнесу, а також семінар з клініки сайтів для збільшення їх доступності для користувачів та пошукової системи.

Провідні експерти Google із України, Швейцарії та Ірландії розповіли львів’янам про основні тенденції та надали практичні поради щодо використання онлайн-інструментів у роботі.

Дмитро Шоломко запевнив, що хоча це перший проект подібної співпраці із містом Львовом, проте надалі він буде продовжуватись.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!