Рада ухвалила в першому читанні законопроект про євроатлантичну інтеграцію України

1454 0
А Конституційний суд підтримав внесення змін до Конституції України з цього приводу.
Фото: policy.info

Фото: policy.info

Учора, 22 листопада, депутати Верховної Ради України підтримали у першому читанні законопроект про внесення змін до Конституції України щодо європейської та євроатлантичної інтеграції, передає НВ.

Під час розгляду законопроекту у парламенті виступив Президент Петро Порошенко, який зазначив, що конституційне закріплення прагнень України до повноправного членства в ЄС та НАТО «зобов’яжуть українську владу – будь-яку і всі її гілки», працювати над реалізацією цих прагнень.

Читайте також: Кого мешканці Галичини бачать своїм президентом. Результати соцопитування

«Приєднання до ЄС та Північноатлантичного альянсу – дуже амбітне завдання і виконати його настільки непросто, що було би неправильним обіцяти конкретні строки. Але кожен день наполегливої праці дипломатів, військових і всієї країни наближає нас до цієї мети», – написав Петро Порошенко у своєму Twitter.

Він наголосив, що Росія не має права ветувати вступ України до НАТО та ЄС.

«Зміни до Конституції щодо руху в НАТО і ЄС – додаткова гарантія від реваншу проросійських, антинатівських, антиєвропейських сил. Загрозу такого реваншу не хочу перебільшувати, але так само закликаю його не ігнорувати і не недооцінювати», – додав Петро Порошенко.

Читайте також: Верховна Рада схвалила законопроект про єдину державну мову в усіх галузях

Водночас представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що Конституційний суд 14-ма голосами – більшістю – підтримав зміни до основного закону в частині інтеграції до ЄС і НАТО.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!