Парламент Росії дозволив Путіну застосовувати збройні сили РФ за межами країни

1087 0
Рішення назвали «цілком логічною мірою, яка дозволить захистити людей та інтереси «республік».
Фото: ua.news

Фото: ua.news

Рада Федерації – верхня палата парламенту Росії – погодила звернення президента Володимира Путіна про застосування російських військ за межами країни. Про це повідомила Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, – передає Громадське.

На засіданні 22 лютого профільні комітети Ради Федерації рекомендували дати Путіну згоду використання російської армії на території самопроголошених «Л/ДНР». Виступаючи на підтримку Путіна, рішення назвали «цілком логічною мірою, яка дозволить захистити людей та інтереси «республік».

Читайте також: Байден підписав указ про санкції щодо «ДНР» та «ЛНР»

Нагадаємо, що 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. 22 лютого Держдума РФ і «парламенти» самопроголошених «республік» «ратифікували» договори про співпрацю – їх уклали на 10 років (з автоматичним продовженням ще на п'ять років). Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2». Велика Британія також ввела санкції через визнання Росією ОРДЛО. Окрім цього, низку санкцій планує застосувати ЄС. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!