Голос Галицької партії. Хто представляє партію Вакарчука у Львові

6931 0
Завдання координатора «Голосу» на Львівщині – робота з волонтерами, передвиборча агітація та допомога «Туру Змін».
Роман Лозинський. Фото: УКУ

Роман Лозинський. Фото: УКУ

Третього червня Святослав Вакарчук представив координаторів своєї партії «Голос» в областях. Про це ідеться на сайті партії.

На Львівщині координатором «Голосу» став Роман Лозинський, який торік очолив політраду Української галицької партії. Завдання координатора – робота з волонтерами, передвиборча агітація та допомога «Туру Змін». Також ці люди мають бути зв’язковими між центральним штабом партії та місцевими осередками.

Читайте також: Вакарчук не завершуватиме музичну кар'єру через політику

У коментарі Tvoemisto.tv Роман Лозинський щодо своїх нових обов’язків зазначив, що «це значно ширше, ніж координація виборчої кампанії».

На запитання про те, чи означає співпраця УГП і «Голосу» те, що Галицьку партію залишать деякі люди, Роман Лозинський каже, що в четвер, 6 червня, відбудеться з’їзд УГП, на якому розкажуть деталі та умови співпраці двох політичних сил.

«УГП – це окремий суб’єкт, який зараз є партнером партії «Голос» у виборчій кампанії до Верховної Ради. Про об'єднання не йдеться», – каже Роман Лозинський.

Зазначимо, раніше Святослав Вакарчук заявив, що його партія «Голос» не буде об'єднуватись із іншими політичними силами. Натомість політсила співпрацюватиме з людьми, які розділяють її принципи.

Читайте також: Святослав Вакарчук розповів про фінансування своєї партії

Додамо, згідно із законом України «Про вибори народних депутатів», партія може висунути кандидатом у депутати особу, яка є членом цієї партії, або безпартійну особу, яка має право бути обраною депутатом. Тобто член однієї політсили не може балотуватись до парламенту від іншої, тому якщо представники УГП ітимуть на парламентські вибори із Святославом Вакарчуком, то мають вийти із своєї партії.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!