Пасажирам затриманих авіарейсів планують впровадити компенсацію

1241 0
У Європі компенсація за затримані понад 3 години рейси становить від 250 до 600 євро.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

У Верховній раді зареєстрували законопроект, відповідно до європейської практики, який передбачає компенсацію пасажирам, чиї рейси затримували більше, ніж на 3 години, передає avianews.

Читайте також: Які авіарейси запустять зі Львова у 2018 році. Перелік, розклад

Якщо законопроект таки підтримають у раді, пасажири затриманих на понад 3 години рейсів, матимуть такі ж права на компенсацію, як і ті, чиї рейси відмінили менше ніж за 14 днів до вильоту. Крім цього, доведеться внести зміни до Повітряного кодексу України.

Нове законодавство щодо компенсації має повністю повторювати регуляцію ЄС 261/2004, яка передбачає виплати пасажирам від 250 до 600 євро, залежно від відстані маршруту. Наразі в Україні авіакомпанії компенсують витрати тільки при відміні рейсів.

Читайте також: Куди українці можуть їздити без віз. Перелік країн

Нагадаємо, впродовж кількох тижнів пасажири рейсів із львівського аеропорту неодноразово очікували у аеропортах Італії та Львова, через технічні несправності авіаперевізника.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!