Пасажирів літаків в Україні зобов’яжуть надавати персональні дані

2305 0
Авіакомпанія "Міжнародні Авіалінії України" вводить обов’язкову умову про надання персональних даних при оформленні квитків.
фото: image.112.ua

фото: image.112.ua

12 квітня набув чинності закон "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", ухвалений Верховною Радою 21 березня.

Пасажири літаків будуть повинні надавати паспортну та контактну інформацію.  Ця норма діє на всіх внутрішніх і міжнародних рейсах МАУ. Про це повідомляє epravda.com.ua.

Як повідомляє авіакомпанія, в новій редакції враховані стандарти і директиви Міжнародної організації цивільної авіації (ІСАО), Європейського Союзу, Європейського агентства авіаційної безпеки, а також Європейської конференції цивільної авіації.

Також перевізники, які здійснюють переліт з/в ЄС зобов’язані повідомляти міграційним службам країн попередню інформацію про пасажирів.

Читайте також: Wizz Air дозволив безкоштовно виправляти помилки в квитках

Пакет даних включає ім'я пасажира, його паспортні та контактні дані, дати в'їзду/виїзду, номер квитка, місце його оформлення, спосіб оплати, номер місця і інформацію про багаж.

Також в авіакомпанії попереджають, що персональні дані використовуватимуть лише через заходи безпеки і попередження терористичної загрози.

Дані зберігатимуться 6 місяців з подальшою передачею на зберігання протягом 4,5 років.

Опублікувала Олеся Шеремета


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!