Пасажири зможуть самостійно відчиняти двері у трамваях №3 та №6 у Львові

2226 0
Наразі функція доступна лише у трамваях із Берліна, які купили торік.
Фото: Андрій Василюк

Фото: Андрій Василюк

На трамвайних маршрутах №3 та №6, при температурі нижче 0 градусів пасажири зможуть самостійно відчиняти двері ззовні та зсередини вагонів. Про це повідомили у ЛКП «Львівелектротранс».

Читайте також: На маршрути №3 та №8 планують запустити трамваї зі зчепленою системою

Для того, щоб відчинити двері, пасажиру необхідно дочекатися зупинки трамвая, підійти до дверей, почекати активації кнопки й натиснути на неї. Якщо пасажир хоче вийти, йому необхідно діяти аналогічно.

«Це дуже зручно і правильно, коли пасажири мають змогу самостійно відчинити/зачинити двері в межах зупинок при вході та виході з салону. Берлінські вагони, які ми придбали торік, дозволяють львів'янам регулювати відкриття дверей самостійно, зберігаючи при цьому тепло всередині трамвая», – каже керівник відділу інформації та зв'язків з громадськістю ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

Наразі функція доступна лише у трамваях із Берліна, що курсують на маршрутах №3 та №6.

Читайте також: «Великий сюр», фальшиві долари і Нацкорпус. Як обговорювали подорожчання проїзду у Львові

Нагадаємо, торік Львів придбав 30 уживаних трамваїв із Берліна. Один берлінський трамвай обійшовся Львову 18 тис. євро. Пізніше з’ясувалось, що двері відкриваються назовні, тому вони не можуть курсувати на маршрутах із підвищеними зупинками, зокрема на маршрутах №2, 7 та 8. Через це прокуратура відкрила провадження. Згодом у місті вирішили визначити єдину висоту для всіх трамвайних платформ.

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!