Паспорт і заява. В Україні спростили умови зміни місця голосування

2354 0
Змінити місце голосування можна до 15 липня включно.
Фото: novezakarpattya.com

Фото: novezakarpattya.com

Центральна виборча комісія скасувала необхідність підтверджувального документа для зміни місця голосування на парламентських виборах. Про це повідомили у Громадянській мережі «Опора».

Читайте також: Кого готові підтримати на парламентських виборах мешканці Західної України. Рейтинг партій

Тож тепер, аби змінити місце голосування, потрібен лише паспорт і заява, яку можна звантажити на сайті ДРВ, або отримати і заповнити заяву безпосередньо в ДРВ.

Щоб проголосувати на позачергових виборах до парламенту не за місцем реєстрації, потрібно:

  • Перевірити наявність себе в списках на сайті Держреєстру виборців (ДРВ)
  • Прийти із паспортом і заявою до відділу ДРВ (у будівлях райдержадміністрацій, або виконкомів) за місцем реєстрації, або де будете в день голосування
  • Зробити все це до 15 липня включно.

Читайте також: Які ризики несуть вибори до Верховної ради за старою виборчою системою: приклад Львова

Нагадаємо, під час своєї інавгураційної промови 20 травня новообраний президент Володимир Зеленський заявив, що розпускає Верховну Раду. Координатор руху «Спільна справа» Олександр Данилюк заявив, що рух оскаржив указ про розпуск Верховної Ради та дострокові вибори у Верховному суді, однак у ЦВК кажуть, що нічого не знають про цей позов.

Додамо, що 24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія парламентських виборів, які відбудуться 21 липня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!