Пастка для батьків. 12 фільмів, які можна подивитися разом з дітьми

77974 0
Сьогодні, 1 червня, в Україні відзначають Міжнародний день захисту дітей. Tvoemisto.tv пропонує підбірку фільмів та мультфільмів, які можна переглянути разом з малечею.
Кадр з фільму "Хранитель часу"

Кадр з фільму "Хранитель часу"

Міст у Терабітію (2007)

Учень п'ятого класу не має друзів і живе у віддаленому від міста домі. Але одного разу в сусідньому будинку поселяється нова однокласниця Леслі, яка в перший же шкільний день відбирає у нього звання найшвидшого бігуна. Але незважаючи на це, у них зав'язується дружба. Вони знаходять вигаданий фантастичний світ за своїми будинками. Ім'я йому Терабітія.

Чарлі та шоколадна фабрика (2005)

Мультимільйонер і власник великої і найкращої у світі кондитерської фабрики Віллі Вонка оголошує грандіозний конкурс, п'ять переможців якого можуть провести один день на його фабриці, а один з них стане володарем таємничого призу.

Гаррі Поттер і філософський камінь (2001)

У 11 років Гаррі Поттер дізнається, про те що він нащадок двох дуже могутніх магів і сам володіє магією, але поки що не вміє нею користуватися. Навчаться магії йому судилося в Школі Чарів і Чаклунства — Гогвортсі, де на нього чекають неймовірні та небезпечні пригоди.

Хранитель часу (2011)

Дія фільму розгортається на початку 30-х років у Парижі. Сирота, що живе в стінах залізничної станції, виявляється залучений в незвичайну історію, що стосується таємничого механізму і його покійного батька.

Як приборкати дракона (2010)

Головний герой Ікінг відрізняється від свого племені, але сповнений бажання ці відмінності усунути, він хоче убивти нарешті дракона і завдяки цьому розтопити серце красуні і завоювати повагу батька.

Диво (2017)

З одного боку, Август (Оггі) Пулман такий же, як і інші хлопці його віку, — любить ходити на дні народження до друзів, грати в комп'ютерні ігри, фанатіє від фільму "Зоряні війни", грає зі своїм собакою, свариться і мириться зі старшою сестрою. А з іншого боку — він зовсім не такий. По-перше, Август ніколи не ходив у звичайну школу — з першого класу з ним вдома займалася мама. По-друге, він переніс 27 операцій: через дуже рідкісну генетичну хворобу в Августа майже немає обличчя. І ось він повинен уперше піти в школу до інших дітей.

Пригоди Паддінгтона (2014)

Екранізація книги англійського письменника Майкла Бонда. Паддінгтон — дуже кумедний, незграбний ведмедик, який приїжджає з Перу до Лондона, щоб знайти нову родину. І потрапивши в будинок сім'ї Браунів, він не тільки знаходить нових друзів, але й допомагає самим його мешканцям зрозуміти, як багато вони значать один для одного.

Коко (2017)

12-річний Мігель живе в мексиканському селі в родині шевців і таємно мріє стати музикантом. Таємно — тому що в його сімейному колі музика вважається прокляттям. Колись його прапрадід покинув свою дружину, прапрабабу Мігеля, заради мрії, яка тепер не дає спокійно жити Мігелеві. Відтоді музична тема в сім'ї стала табу. Мігель виявляє, що між ним і його улюбленим співаком Ернесто де ла Крусом, нині покійним, існує якийсь — поки неназваний — зв'язок. Хлопчина відправляється до свого кумира в Країну Мертвих, де зустрічає душі своїх предків. Мігель знайомиться там з духом-трикстером на ім'я Ектор (у вигляді скелета), який стає його напарником-провідником. Удвох вони вирушають на пошуки де ла Круса.

Зоотрополіс (2016)

Мешканці сучасного великого міста Зоотрополіс — найрізноманітніші звірі. Вони спілкуються між собою, ходять на роботу і заводять сім'ї. Головний герой — лис на ім'я Нік Вайлд. Він затриманий за злочин, який насправді не скоював. Ніка починає переслідувати поліцейська кролиця Джуді Хопс, яка підходить до своєї роботи максимально відповідально. Несподівано герої дізнаються, що опинилися в самому центрі змови, і тепер їм двом доведеться знайти того, хто за цим стоїть?

Джуманджі (1995)

Американський фентезійний пригодницький фільм про надприродну настільну гру, що оживляє диких тварин та матеріалізує інші небезпеки джунглів після ходу кожного гравця.

Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа (2005)

Йде друга світова війна. З Лондона евакуювали дітей — Пітера, Сьюзан, Едмунда і Люсі і привозять у великій, старовинний заміський будинок. Там вони знаходять чарівну шафу, яка є брамою в прекрасний казковий світ Нарнії. Але казкова країна знаходиться під чарами злої і підступної Білій Відьми. Діти втягуються у війну з чарівницею, яку веде гордий лев Аслан.

Пастка для батьків (1998)

Холлі Паркер живе з батьком в Каліфорнії у великому будинку, а Енні Джеймс мешкає в Лондоні в респектабельній квартирі. Обидві дівчинки, які випадково зустрілися в літньому таборі, вражені своєю схожістю. З'ясувавши, що вони — справжні сестри, батьки яких розлучилися і «поділили» дочок, вони вирішують об'єднати свою сім'ю знову.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!