Політична реклама

Пасивне куріння шкодить пам'яті

2050 0
Експерти стверджують, що люди недооцінюють небезпеку пасивного куріння. Так, нещодавно дослідники встановили, що пасивне паління негативно впливає на пам‘ять людини.

Вчені з Нортумбрійского університету пояснюють, що перспективна пам’ять відповідає за запам‘ятовування запланованих на певний час дій. Її погіршення вони поспостерігали в ході експерименту. У дослідженні брали участь 27 курців, 27 пасивних курців і 29 осіб, що не піддаються регулярному впливу тютюнового диму (всім від 18 до 30 років).

Пасивні курці в середньому контактували з димом по 25 годин на тиждень протягом 4,5 років. Стан усіх учасників оцінювалася за допомогою Кембриджського тесту перспективної пам’яті. У розрахунок брався також вік, IQ, прийом ліків.

Найвищі показники перспективної пам'яті відзначалися у третьої групи, що не контактувала з димом зовсім. А ось у активних і пасивних курців вони виявилися знижені на 30% і 20% відповідно. Вчені підкреслюють: контакт з тютюновим димом може негативно відбитися на когнітивних функціях людини, які їй потрібні в повсякденному житті.

Джерело:ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!