Водіям нагадують, що означають сигнали регулювальника. Інструкція від поліції. Фото

69082 0
Поліцейські показують, як регулювати дорожній рух, щоб допомогти водіям безпечно проїхати.

Регулювальник дорожнього руху стоїть обличчям або спиною до вас. Руки його розведені вбік, опущені донизу (фото 5), або зігнута перед грудьми права рука з жезлом (червоним диском) вліво (фото 4):

- рух заборонено в усі сторони. Це положення регулювальника прирівнюється до червоного сигналу світлофора (пункт 8.8 (а) ПДР).

Регулювальник стоїть обличчям до вас. Його права рука, що тримає жезл (червоний диск), витягнута вперед, тобто до вас (патрульна на фото 2):

- рух заборонено прямо, а направо — рух дозволено. Це положення регулювальника означає червоний сигнал світлофора із зеленою стрілкою праворуч (пункт 8.8 (б) ПДР).

Рука регулювальника з жезлом піднята вгору (фото 3). При цьому він стоїть до вас будь-яким боком:

- цей жест означає, що зараз зміниться рух на перехресті. Таке положення означає “Увага!” і жовтий сигнал світлофора. Автомобілі та пішоходи мають покинути перехрестя, рух транспорту заборонено (пункт 8.8 (в) ).

Читайте також: Львівські маршрутки тимчасово курсуватимуть зі змінами. Схема об'їзду 

Регулювальник стоїть до вас лівим боком з витягнутою вперед рукою з жезлом (патрульний на фото 2):

- дозволяється їхати у будь-якому напрямку: направо, наліво, прямо, а також розвертатися. Цей сигнал регулювальника означає зелене світло світлофора (пункт 8.8 (б) ПДР).

Якщо регулювальник стоїть лівим боком до вашої машини, а його руки опущені донизу, витягнуті по сторонах або зігнуті і притиснуті до грудей:

- можна їхати прямо або направо, спочатку пропустивши пішоходів. Такий сигнал означає зелене світло світлофора, але із забороною лівого повороту (пункт 8.8 (а) ПДР).

 

Читайте також: Я – на головній! Чому Львів у п’ятірці міст за кількістю аварій в Україні

Важливо:
- Коли регулювальник регулює дорожній рух на перехресті, його жести мають пріоритет над сигналами світлофора та відповідними дорожніми знаками. 
- Коли регулювальник руху стоїть до вас обличчям або спиною — прямо їхати вам не можна.

Регулювальник може подавати інші сигнали, зрозумілі водіям і пішоходам.

Опублікувала Марічка Мишок

Фото: патрульна поліція України 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!