Патрульні поліцейські Львова найчастіше виїжджають на крадіжки та сімейні сварки

2240 0
За півроку поліція прийняла понад 124 тисячі викликів.
фото: iamir.info

фото: iamir.info

Екіпаж патрульної поліції щозміни виїжджає на 8-12 викликів, розповів сьогодні на прес-конференції начальник управління патрульної поліції Львова Роман Пилипенко. За його словами, львів’яни звертаються до поліції не тільки з приводу якихось протиправних дій, але й тоді, коли у помешканнях фіксують витоки газу чи йдеться про пожежу.

Що ж стосується безпосередніх функцій, то, за словами Пилипенка, найбільше за минулі шість місяців довелося виїжджати на виклики щодо крадіжок – 5,5 тисячі. Причому, викликів на крадіжки з автомобілів було більше, ніж квартирних крадіжок – 1100 проти 921.

На другому місці – виклики на сімейні сварки. Таких за півроку нарахували 4800.

Роман Пилипенко зауважив, що новий набір у патрульну поліцію зумовлений недостатнім числом поліцейських для ефективного патрулювання Львова та доріг загальнодержавного рівня.

Натомість начальник головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа зазначив, що розрахунки числа патрулів робилися з тодішнього числа зареєстрованих звернень до поліції. За цей час, зауважив начальник поліції Львівщини, кількість звернень до правоохоронців зросла в чотири рази.

Станом на сьогодні в управлінні патрульної поліції Львова служать 785 поліцейських і налічується 124 вакансії. Сьогодні оголошено про набір на 384 вакантні посади в управлінні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!