Пацієнти з підозрою на Covid-19 комп’ютерну томографію і рентген можуть зробити безкоштовно

9017 0
Щоб безкоштовно зробити комп’ютерну томографію чи рентген, з собою потрібно мати направлення від сімейного лікаря.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

Пацієнти з підозрою на Covid-19 можуть зробити комп'ютерну томографію і рентген безкоштовно. Ці послуги ввійшли до так званого «ковідного пакету». Про це на брифінгу 13 жовтня повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов. 

За його словами, щоб безкоштовно зробити комп’ютерну томографію чи рентген, з собою потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Читайте також: В Україні помер лікар з білборда, який боровся із коронавірусом. Як так сталося

Якщо ж за надання таких послуг від пацієнта вимагатимуть гроші, то слід звернутися до контакт-центру Національної служби здоров’я за номером 1677 і залишити скаргу. Також це можнв зробити на сайті МОЗ у розділі «Громадянам».

Додамо, «ковідний пакет» містить послуги, які безкоштовно надають пацієнтам із підозрою на коронавірус.

Нагадаємо, що за минулу добу, 13 жовтня, коронавірус лабораторно підтвердили у 5 590 людей. 2 137 пацієнтів вчора одужали, а 107 – померли від ускладнень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!