3 тези про перспективи медичного туризму у Львові

3146 0
Львову варто розвивати не лише традиційний туризм, використовуючи той ресурс, який створювали тут століттями, але і медичний туризм. Таку думку у розмові із журналістом tvoemisto.tv висловив екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета
фото: academia.in.ua

фото: academia.in.ua

«Через традиційний туризм можна вийти на інший – наприклад, медичний. Це дуже цікаво. Зважаючи на наявність історично потужного Національного медичного університету у Львові, це цілком реально», - сказав він. Зокрема, до Львова могли б приїжджати як пацієнти, так і медики для відвідування різноманітних медичних заходів. За словами Павла Шеремети, такий вид туризму затримував би людей у нашому місті щонайменше на тиждень.

Загалом, завдяки туризму, зокрема, класичному, Львів міг би вже за декілька років стати багатшим, вважає екс-міністр економічного розвитку. Утім, для цього у нашому місті потрібно навчитися робити на цій сфері правильний довготривалий бізнес, створювати послуги, за які туристи готові платити.

Читайте також: Люди Твого міста: Павло Шеремета про Львів як центр ідей

«Львів має що запропонувати туристам і з точки зору архітектури, і  з точки зору духу. Нам не треба цього створювати, це створювалося століттями, і зараз не використати це було б неправильно в пам’ять про тих, хто будував цю архітектуру.  Звичайно, цей дух  треба далі розвивати, плекати, піднімати сервіс до того рівня, на якому він має бути», - сказав Павло Шеремета.

Він також додав, що за обрахунками, які проводили в Україні, в нашій державі для створення одного робочого місця потрібно 26 туристів. У перші десять днів року Львів відвідує близько 200 тисяч туристів. Це близько 8 тисяч робочих місць відразу, причому вони діють протягом року. Тобто розвивати сферу туризму львів’янам дуже вигідно, зазначив економіст.

Опублікувала Наталія Горбань


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!