Печерський суд у Києві заочно арештував Януковича

1156 0
Суд надав дозвіл на арешт за підписання «Харківських угод» на користь росії.
Віктор Янукович. Фото: з відкритих джерел

Віктор Янукович. Фото: з відкритих джерел

Печерський районний суд міста Києва 23 травня обрав колишньому Президенту України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в кримінальному провадженні за обставинами вчинення ним державної зради. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

За даними слідства, екс-президент України, діючи спільно та за попередньою змовою з колишнім прем’єр-міністром України, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній та економічній безпеці України, надав російській федерації та її представникам допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Читайте також: На путіна були замахи після початку війни, – керівник ГУР Буданов

«21 квітня 2010 року, перебуваючи у місті Харкові, підозрюваний підписав від імені України Угоду між Україною та Російською Федерацією, якою продовжив на 25 років строк перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України – АР Крим і м. Севастополі, замість підготовки до його виведення з території України. У результаті таких дій були штучно створені передумови для збільшення чисельності військ російської федерації на території України, їх переоснащення й модернізації та у подальшому – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя», – пояснюють в Офісі Генерального прокурора. 

Досудове розслідування у кримінальному провадження здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає конфіскацію активів осіб, що підтримують збройну агресію росії проти України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!