Педагоги зі Львова поїдуть вчити дітей на Луганщину

2170 0
Планується, що у жовтні Львівська та Луганська області обміняються вчителями – по 50 педагогів з кожної області поїдуть навчати дітей в інший регіон.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич підтримала цю ідею та пообіцяла, що МОН, в межах свої повноважень, підтримає цей проект.  Про це йшлося  на обласній серпневій конференції педагогічних працівників «Створення умов для нової української школи на Луганщині», інформують на сайті міністерства.

«Луганщина відкрита до цілісної незалежної України, і ця цілісність будується на рівні взаємозв’язків людей, громадян України. Нам потрібно менше думати лише регіональними відмінностями, а більше думати про те, що для нас є спільне. Ідея голови Луганської ОДА щодо обміну вчителями, коли 50 вчителів з Львівщини приїдуть на Луганщину, а 50 Луганських вчителів поїде на Львівщину, і спробують працювати там у школах - це  не просто ідея, яка допоможе нам у підвищенні кваліфікації педагогів, це вплине на налагодження стосунків між громадянами з різних регіонів країни», – зазначила Лілія Гриневич.

Ідею обміну педагогами запропонував голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. Він зазначив, що керівники Луганщини вже їздили за досвідом на Львівщину, де їх дуже тепло приймали.

«Я не хочу, щоб мої діти ще через 20 років дивилися на дітей з інших українських територій через сітку. Діти –  це той потенціал, та основна аудиторія, на яку ми повинні направити свої сили і, найголовніше, свою мудрість, бо вони - найбільша наша інвестиція. Якщо ми не знайдемо нову модель роботи на цих територіях, цей конфлікт не закінчиться ніколи», – наголосив Юрій Гарбуз.

Міністр освіти і науки додала, що подібний проект може стати золотим досвідом для МОН, можливо його можна буде тиражувати й для поглиблення зв’язків між іншими регіонами України.

Читайте також: Студенти-медики зі Львова стажуватимуться в Аргентині

Нагадаємо, наразі львів’янам пропонують не дарувати вчителям квіти до Дня знань.  

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!