У Львові пояснили, чи продовжуватимуть приходити педіатри на виклики

3611 0
У проекті наказу про об’єм первинної допомоги не зазначається, що виклики лікарів додому скасовуються.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Нещодавно «Твоє місто. Чернівці» повідомило, що в Чернівцях місцеві депутати частково задовольнили петицію, у якій пропонували при проведенні медичної реформи залишити можливість викликати дитячого лікаря додому.

Тим часом начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб у коментарі Tvoemisto.tv зауважив, що в проекті наказу про об’єм первинної допомоги ніде не зазначається, що виклики лікарів додому скасовуються.

Читайте також: Володимир Зуб про те, що зміниться для львів’ян у медицині

«Виклики лікарів – сімейних, терапевтів чи педіатрів, – ніхто не відміняв, і вони будуть виконуватися в разі потреби. Інша справа, що не завжди є необхідність лікарю йти на виклик – можна отримати консультацію телефоном чи скайпом, наприклад. Це все може вирішуватися в індивідуальному порядку з лікарем», – говорить він.

За його словами, у Львові первинний прийом пацієнтів ведуть 91% сімейні лікарі, також є декілька терапевтів та декілька педіатрів. Ці лікарі мають підписати із мешканцями декларації на обслуговування.

«Можна підписати декларацію з сімейним лікарем, можна із терапевтом, і для дітей з педіатром. Тобто в одній сім’ї може бути вибір: або підписати декларації з одним сімейним лікарем на всіх членів сім’ї, або ж дорослим – з терапевтом, а дітям – з педіатром», – пояснює Володимир Зуб.

Нагадаємо, що в Україні розпочалася медична реформа. Згідно з нею, з квітня 2018 року українці почнуть обирати лікаря первинної допомоги і підписувати з ним декларації.

Анна Журба


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!