Пенсії, вода у Крим та 8 березня. Головне за ніч і минулу добу

4071 2
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Ліга. Новини

Фото: Ліга. Новини

Крим, вода і Шмигаль. Учора увесь день на рівні нового уряду обговорювалась тема подачі води у Крим.  Після першої заяви прем’єра Дениса Шигаля про те, що у Криму живуть українці, тому потрібно  туди таки дати дніпровську воду, він її тричі спростовував. При цьому робив це таким чином, що кожного разу залишалися певні запитання. Зокрема, він заявив, що воду на підприємства Криму Україна точно подавати не буде, однак українці, які там мешкають обов’язково мають її отримати. Цікаво, як він це буде реалізувати.

Звідси випливає, що або новий прем’єр має проблеми з подачею думки перед українцями (добрий прессекретар йому в поміч), або справді комусь дуже хочеться таки подати воду в Крим.  Друга версія виглядає більш правдоподібною. Раніше подібні меседжі до суспільства доносив той же голова фракції «Слуг народу» у Раді Давид  Арахамія.

Пенсії. А от у нової міністерки  соціальної політики Марії Лабезної з подачею все гаразд.  Звертаючись до «шановних пенсіонерів» вона заявила, що уряд  вже з 1 квітня починає роботу над індексацією пенсій і 11 мільйонів українців протягом року точно отримають її. Відчули, що і як подано. По суті, ця заява нічим не відрізняється від тих, які звучали і від уже експрем’єра Гончарука – він говорив про індексацію пенсій з вересня. Зате як Лабезна «запакувала» свою обіцянку.

Мова нацменшин. У Львові з'ясовують ситуацію, що склалася з ліцеєм №45, де ніби є проблема з мовою нацменшин.  Зокрема, у Львівській міськраді заявили про те, що директорка цього ліцею вчинила правопорушення. Воно полягає в тому, що на сайті школи оприлюднили оголошення, де зазначили, що територія обслуговування стосується лише класів з українською мовою навчання. Tvoemisto.tv чекає на коментар самої директорки.

Коронавірус.  У Польщі підтвердили чотири нових випадки зараження вірусом COVID-19. Зокрема, один із заражених – це особа, яка подорожувала автобусом з першим хворим на коронавірус у Польщі, про зараження якого стало відомо раніше. А двоє інших осіб, у яких підтверджено COVID-19, повернулися з Італії. Четверта особа заразилася на короновірус у Великій Британії.

В Україні ж стан інфікованого коронавірусом українця, який раніше був госпіталізований в Чернівцях, не погіршується. Протягом дня спостерігаються стрибки температури, все решта в цілком задовільному стані.

Загалом у світі, в результаті спалаху коронавіруса загинули понад 3400 осіб, інфіковано понад 101,9 тис. осіб.

Лікарня на Топольній.  Львівська лікарня швидкої допомоги (у народі «Топольна») викликає неоднозначні відгуки у львів'ян. Однак, за останні дні у лікарні провели вперше операцію на відкритому серці та трансплантацію нирки. Лікар-трансплантолог Олег Самчук, який зараз очолив цю лікарню, запускає у ній «ребрендинг» та хоче, щоб у лікарні усе було на найвищому рівні – «all inclusive».

Три святкових. Попереду три вихідних дні. Тож багато українців захочуть провести їх  у старовинному Львові. Tvoemisto.tv зібрало в підбірку кілька готелів у Львові, де можна зупинитися, якщо подорожуєте у справах або ж хочете подивитися на місто; для тих, хто їде самостійно, а також тих, хто планує відпочинок із сім'єю чи друзями.

Тож відпочивайте на здоров’я. Бережіть жінок, даруйте квіти (також і на 8 березня) і радійте весні. Гарного Вам сяткування!



Читайте також:
7 Березня, 2020 09:13
666 ... про пенсії і про турботу про пенсіонерів ... не треба робити пенсіонерам їхнє життя "ще краще" , просто зробіть щоб їм було добре жити ... Слава Україні ...
7 Березня, 2020 09:10
666 ... в часи , коли в Україні буяють оті "свобода і гідність" , не прийнято ( чи неприйнятно ?) говорити , що були , і зовсім нещодавно , часи , коли головними темами для українців були зовсім інші , ніж оті , що настирливо "пропонуються" громадянам України через усілякі змі ... маємо те що маємо і виросте з отакої "свободи і гідності" те що виросте ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!