Пенсіонери Львівщини отримають підвищені пенсії, в середньому на 185 гривень

8589 0
Із травня пенсіонерам почнуть виплачувати проіндексовані пенсії.
Фото: Alex Boyd, Unsplash

Фото: Alex Boyd, Unsplash

На Львівщині 491 тис. пенсіонерів отримають підвищені пенсії. У середньому пенсію підвищили на 185 гривень. Про це повідомили в управлінні Пенсійного фонду на Львівщині.

Читайте також: Хто і на які карантинні доплати у Львові може розраховувати. Перелік

Виплату проіндексованих пенсій проводитимуть із 4 травня 2020 року у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки в банках або через «Укрпошту».

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Читайте також: Пенсіонерам на Львівщині виділили по тисячі гривень

Водночас розмір пенсійних виплат у одержувачів пенсій, які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Додамо, індексація пенсій передбачена урядовою постановою, яку ухвалили 1 квітня.

Нагадаємо, що на Львівщині почали виплачувати по 500 грн пенсіонерам, старшим за 80 років.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!