Пенсіонери у Львові зможуть безкоштовно їздити у транспорті вже після карантину

4728 0
Пільги тимчасово відмінили 23 березня.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Після 22 травня у Львові можуть дозволити роботу громадського транспорту. Однак пільги відновлять лише для учасників бойових дій. Натомість пенсіонери муситимуть оплачувати проїзд до скасування карантинних обмежень. Про це заявив 14 травня міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Чи курсуватиме громадський транспорт і скільки збитків нарахували львівські перевізники

Також мер зазначив, що норма «виключно сидячих місць» зберігатиметься ще певний час, бо «інфікуватись у транспорті дуже легко».

Водночас, як зазначила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, через зменшення кількості пасажирів у громадському транспорті збитки комунальних перевізників Львова вже становлять 59 млн грн.

Приватні перевізники також порахували збитки і написали головам фракцій у міськраді звернення, в якому просять місто про певну компенсацію.

У листах до депутатів ТзОВ «Міра і К», «Фіакр-Львів» та АТП-14630 зазначили, що з моменту запровадження карантину підприємства несуть постійні збитки, оскільки обсяги виручки впали у 3-4 рази, що у свою чергу не дозволяє покрити навіть вартості палива. 

Читайте також: На вулиці Львова почали випускати більше громадського транспорту

Нагадаємо, що від початку карантину в громадському транспорті дозволялося перевозити лише 10 пасажирів. Із 22 квітня Кабмін дозволив перевозити лише сидячих пасажирів. Громадським транспортом Львова можуть користуватися лише люди, які забезпечують життєдіяльність міста. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!