Пенсійна реформа дозволить успадковувати пенсії

2575 0
Після запровадження пенсійної реформи українці зможуть успадковувати пенсії померлих родичів. Із 2017 року обов’язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть громадяни віком до 35 років.
фото: poltava.to, www.groupua.org, yourcapital.com.ua

фото: poltava.to, www.groupua.org, yourcapital.com.ua

Посадовці кажуть, що накопичувальна система почне працювати через два роки. У 2017 році вона стане обов'язковою для громадян, молодших за 35 років.

"Після введення накопичувальної пенсійної системи саме держава гарантуватиме контроль та безпеку збереження коштів", - заявив міністр соціальної політики Павло Розенко.

На першому етапі реформа торкнеться 6 мільйонів українців. Щомісяця на їх особистий пенсійний рахунок буде падати певна сума. Спочатку вона складе 2% від зарплати. Далі кожен рік відсоток зростатиме, поки у 2022 році не досягне 7%.

При цьому загальна сума соціальних відрахувань від працівника і роботодавця не зміниться, а буде розподілена на різні рахунки, оскільки реформа передбачає також й утримання пенсіонерів за традиційною солідарною системою.

Обов’язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть громадяни віком до 35 років. Також у цій системі передбачена добровільна участь українців віком від 36 до 55 років.

За матеріалами ТСН, Укрінформ, Українська правда, Еспресо ТВ

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!