Пенсійний фонд запровадив низку е-сервісів. Як скористатись

15052 1
Отримати довідку, записатись на прийом чи підключитись до SMS-інформування можуть не лише пенсіонери, а й застраховані у Пенсійному фонді та роботодавці.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Пенсійний фонд України запровадив нові електронні сервіси, за допомогою яких можна отримати довідку, інформацію про зарахування єдиного соцвнеску (ЄСВ), перерахунок пенсії тощо. Про це під час прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив директор департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України Олександр Малецький.

Е-сервісами можуть скористатись не лише пенсіонери, але й працівники та роботодавці. Для цього потрібно зареєструватись на сайті за допомогою електронного цифрового підпису або логіну та паролю. ЕЦП можна отримати в акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК). У Львові це можна зробити у Державній фіскальній службі Львівщини на вул. Стрийській, 35 у кабінеті 136. Логін і пароль видається в будь-якому відділенні Пенсійного фонду при пред’явленні паспорта та ідентифікаційного коду.

Читайте також: Без черг та в зручний час. 7 електронних сервісів, які полегшать львів'янам життя

ЕЦП дозволяє увійти до персонального кабінету і дізнатись про свій «зароблений» страховий стаж (загальний та у розрізі кожного року), інформацію про щомісячні відрахування (єдиного соціального внеску) роботодавцем.

Також без особистого відвідування ПФУ можливо отримати різні довідки: витяг із Реєстру застрахованих осіб, довідку про розмір пенсії, індивідуальні відомості про застраховану особу тощо.

Окрім того, на сайті можна налаштувати безкоштовний сервіс SMS-інформування, що дозволить щомісяця отримувати інформацію про:

  • зарахування/незарахування єдиного соціального внеску підприємством, на якому працює людина, інформацію про «зароблений» особистий страховий стаж (для застрахованих людей);
  • результати розгляду звернення за призначенням/перерахунком, поновленням пенсії, необхідність звернення до ПФУ для підтвердження даних про особу (для пенсіонерів).

Читайте також: Як оформити допомогу при народженні дитини онлайн. Інструкція

Також через особистий кабінет можна подати електронне звернення до Пенсійного фонду, записатись на особистий прийом.

Для бізнесу

Підприємці ж можуть створити на порталі кабінет страхувальника, через який можна перевірити інформацію про подання звітності, бачити повну інформацію стосовно сплати підприємством та фізичними особами-підприємцями ЄСВ, зокрема щодо заборгованості. Також тут можна отримати інформацію для розрахунку суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника (лікарняні).

Для впровадження е-сервісів на сайті ПФУ проект USAID «Трансформація фінансового сектору» передав Пенсійному фонду України серверну систему Oracle Super Cluster M8 вартістю $1 мільйон.


Читайте також:
9 Квітня, 2019 18:53
666 ... це ж треба так не поважати пенсіонерів ! ... хтось із отих "новаторів" хоч колись-десь спілкувався-знайомився із отим "контингентом" ? ... отой "сервіс" це саме те , що їм(пенсіонерам) конче потрібно ? ... а кошти отой ПФУ чиї на отакі пАкрАщення витрачає ? ... пан Рева якось назвав чисельність отої "армії" , що обслуговує (через ПФУ і його міністерство) українських пенсіонерів -- 400 000 ( ЧОТИРИСТА ТИСЯЧ !!) ... іпать-копать ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!