Пентагон не бачить ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну

1987 0
Президент Росії Володимир Путін ще має варіанти піти на деескалацію і пересунути війська.
Фото: Главком

Фото: Главком

У Пентагоні США не бачать ознак підготовки білоруських військових до вторгнення в Україну, на яку тиждень тому напала Росія. Про це заявив на брифінгу речник відомства Джон Кірбі, – передає Ліга.нет.

«Ні, ми не бачимо (будь-яких ознак того, що білоруські військові втягнуті у війну або готуються до вторгнення. – ред.)», – відповів він на запитання.

Водночас Кірбі додав, що президент Росії Володимир Путін ще має варіанти піти на деескалацію і пересунути війська. За його словами, ця війна незаконна, її не мало бути.

Читайте також: Білоруси блокують рух залізницею, аби ускладнити пересування воєнних вантажів

«Майбутнє України має залежати від українського народу. І вони досить ясно роблять свій вибір завдяки опору, який чинять цьому незаконному і нічим не спровокованому вторгненню до їхньої країни», – заявив він.

Нагадаємо, що російські війська 24 лютого з Білорусі вторглися в Україну та завдавали ракетних ударів по українській території. Після цього 1 березня в управлінні ТрО Північ заявили про техніку з білоруським маркуванням у Чернігівській області. У Генштабі ЗСУ заявили, що Білорусь готується підтримати Росію у війні проти України. За даними ГУР, на кордоні Білорусі та України стоять 300 танків.

Водночас вчора, 2 березня, в Офісі президента заявили, що поки що немає прямих даних про участь білоруських військових у війні.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!