Політична реклама

Перед Євро-2012 у Львові відбудеться другий Alfa Jazz Fest. Програма заходу

1066 0
1-3 червня у Львові вдруге відбудеться Міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, хедлайнерами якого стануть беззаперечні джазові зірки Кассандра Вілсон, Джон МакЛафлін, Джино Ваннеллі, Джон Патітуччі, Рішар Бона і Кенні Гарретт. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У перший день фестивалю на головній сцені в Парку культури імені Б. Хмельницького зіграє квінтет альт-саксофоніста Кенні Гарретта, добре відомого як своїми сольними роботами, так і завдяки співпраці із багатьма зірками джазу. У другій частині концерту зі своїм новим проектом виступить знаменитий камерунський бас-гітарист і вокаліст Рішар Бона. 

Другий фестивальний день подарує слухачам концерт справжньої джазової зірки - вокалістки Кассандри Вілсон. Одна з найяскравіших джазових співачок сучасності, композитор, продюсер, володарка двох премій Grammy виступить в Україні вперше. Одразу після неї на сцену вийде один з найвидатніших гітаристів сучасності Джон МакЛафлін разом із власним бендом The 4th Dimension.

У заключний день фестивалю на головній сцені виступить тріо славнозвісного басиста Джона Патітуччі, до списку сценічних і студійних партнерів якого входить практично вся джазова «еліта» сучасності. Завершувати концертну програму буде неодноразовий номінант Grammy, популярний канадський співак Джино Ваннеллі, що працює в стилях соул, поп-рок, джаз і фанк.

Під час Alfa Jazz Fest 2012 вперше буде вручено міжнародну музичну премію Alfa Jazz Fest Award імені Едді Рознера, переможцем якої стане легендарний джазовий музикант, діяльність якого суттєво вплинула на розвиток джазу.

На вулицях Львова працюватимуть ще дві сцени. Одна, як і торік, розташується на Площі Ринок, музика на ній лунатиме всі три фестивальні дні. Друга сцена - на площі біля Палацу Потоцьких (вул. Коперніка, 15), вона працюватиме у суботу і неділю (2–3 червня). Міські сцени презентуватимуть львів’янам та гостям міста виступи найкращих американських, європейських і українських музикантів. Захоплюючим обіцяє бути концерт-відкриття фестивалю: 1 червня на сцену на Площі Ринок вийдуть два знаменитих українських вокальних секстети – кияни ManSound і львів’яни «Піккардійська терція». Загалом на двох сценах у місті відбудеться 15 концертів (графік усіх виступів можна знайти у додатку та на сайті www.alfajazzfest.com).

Окрім унікальних концертів на Alfa Jazz Fest 2012 протягом трьох днів відбудуться й інші фестивальні події, серед яких вечірні джем-сешни в одному з львівських клубів за участю українських та іноземних джазменів. В другий день фестивалю запланований благодійний пробіг, в якому зможуть взяти участь усі бажаючі, а також учасники та гості фестивалю. Знаковою подією для справжніх прихильників джазу стане візит до Львова спеціального гостя фестивалю – головногоспеціаліста відділу музики Бібліотеки Конгресу США Лерри Еппелбаума.

«Ми очікуємо, що в перші вихідні літа Львів стане європейською джазовою столицею, оскільки збере музикантів найвищого класу на сценах Alfa Jazz Fest 2012. Наш фестиваль подарує великій кількості шанувальників можливість з комфортом насолодитись якісною музикою», - зазначає творчий куратор фестивалю Олексій Коган.

Програма Міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest

Львів, 1-3 червня 2012 року

Головна сцена в Парку культури імені Б. Хмельницького

1 червня (п’ятниця)

Kenny Garrett Quintet / Квінтет Кенні Гарретта (CША)

Richard Bona/ Рішар Бона (Камерун)

2 червня (субота)

Cassandra Wilson / Кассандра Вілсон (США)

John MacLaughlin & the 4th Dimension / Джон МакЛафлін і «4th Dimension» (Великобританія)

3 червня (неділя)

John Patitucci Trio / Тріо Джона Патітуччі (США)

Gino Vannelli / Джино Ваннеллі (Канада)

 

Сцена на Площі Ринок

1 червня (п’ятниця)

ManSound + Піккардійська терція (Україна)

Nikolay Moiseenko Project / Проект Ніколая Моісеєнка (Росія)
Scott Henderson Trio / Тріо Скотта Хендерсона (США)

2 червня (субота)

Квартет Аркадія Шилклопера (Росія)

Marek Napiorkowski Group / Група Марека Напьорковського (Польща)

Dislocados / Діслокадос (Україна)

3 червня (неділя)

Денис Мороз & AQ (Україна)

Miki Birta & Friends / Мікі Бірта і Друзі (Угорщина)

Walk Away (Польща)

 

Сцена на площі біля Палацу Потоцьких

2 червня (субота)

Секстет Григорія Паршина (Україна)

Тріо Іванов – Гладенький - Волков (Україна)

Квартет Олексія Саранчина (Україна)

3 червня (неділя)

Тріо Наталії Лебедєвої (Україна)

Vitimes (Німеччина - Білорусь)

Квінтет Ольги Лукачової (Україна)

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!