Перехід до центральної алеї на проспекті Свободи зробили недоступним для людей з інвалідністю

1803 0
У ЛМР пояснюють, що є шість альтернативних заходів на алею.
Фото: ГО Зручне місто

Фото: ГО Зручне місто

Під час реконструкції центральної алеї на проспекті Свободи на одному із виходів не врахували доступності для людей з інвалідністю та маломобільних груп. Про це пише ГО «Зручне місто» на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: Львів'янин із інвалідністю разом із однодумцями організовує благодійний концерт для запуску соціального таксі

«На проспекті Свободи один з виходів з алеї на перехід зробили недоступним для маломобільних. Так, раніше там теж були сходи, але ж це реконструкція. Можна зробити все зручнішим. Добре, що компанія безкоштовно робить для міста фонтан і площу, але враховувати потреби маломобільних – обов'язково», – йдеться у повідомленні.

Голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що облаштовувати пандус на цих сходах не будуть. 

«Пандусу там робити не будемо. Коли ми починали цей ремонт, було обговорення, оскільки є шість альтернативних входів на цю алею, прийняли рішення, що немає потреби на цих сходах робити пандус», – пояснює він.  

Він також нагадав, що через брак коштів спершу угоду з підрядником заключили на 9,5 млн грн. Повна вартість робіт, відповідно до проєкту, становить понад 13 млн грн. «Зараз вивільнилися кошти, тому дограємо тендер ще на понад 4 млн.грн, аби закінчити роботи. До кінця цього року ремонт закінчать», – каже він.

На площі перемощують алею, облаштовують освітлення, а також монтують системи поливу газонів, підводять воду для цього, встановлюють насоси. «Загалом, 60-70% вартості цього проекту – це вартість матеріалів, обладнання, гранітного покриття і всього решта», – додає Андрій Зозуля.

Нагадаємо, влітку на проспекті Свободи розпочали ремонт ще однієї частини центральної алеї, що веде до Оперного театру. Галицька районна адміністрація ЛМР підписала договір із ПП «Термобуд-Київ». Спочатку договір заключили на 9,5 млн грн через брак коштів. 

Вікторія Савіцька

Фото ГО «Зручне місто»

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!