Перехід на літній час: три поради, як швидко адаптуватися

2743 0
Сьогодні вночі українці перейшли на літній час. Психологи стверджують, що пристосування до нового ритму потребує певних затрат часу та енергії. Tvoemisto.tv пропонує кілька порад, як зробити це швидко і безболісно.
фото: fotofakt.in.ua

фото: fotofakt.in.ua

Переведення годинника на годину вперед, має на меті допомогти нам ефективніше використовувати денне світло. Однак люди з хронічними захворюваннями у цей період можуть відчути погіршення самопочуття. Особливо чутливі до такого особи з вегето-судинною дистонією, гіпертонією, гормональними порушеннями в організмі.

1. Мінімізувати негативний вплив від «стрибка» на годину вперед можна. Для цього слід кілька днів раніше лягати спати. Окрім того, навчитися протягом тривалого періоду вставати на 10-15 хвилин раніше, ніж зазвичай. Швидко адаптовуватись до зміни часу краще, практикуючи медитацію, приймаючи контрастний душ, роблячи ранкову зарядку та здійснюючи вечірні прогулянки.

2. Після переходу на новий графік краще на першу половину дня не планувати велику кількість справ. Це допоможе зменшити ранковий стрес. Якщо ми будемо відчувати негативні емоції, не приймати зміну графіку, відповідно відреагує і наш організм. Наші нервові клітини чують нас і ми можемо налаштувати свій організм на потрібний лад. І якщо не будемо допускати страху та обурення, то організм перелаштується швидше.

3. Людям із гіпертонією, які постійно приймають препарати, слід контролювати тиск зранку, щоб, за необхідності, перенести на одну годину і прийом ліків. Окрім того, корисно слухати спокійну розслабляючу музику. Це допоможе запобігти стресам та нервовим перевантаженням. Навесні вкрай важливо харчуватись збалансовано: споживати більше свіжих салатів, варених круп та якомога менше смажених і солоних страв.

Читайте також: Літній час в Україні. Цікаві факти

Слід пам’ятати, що наш організм має потужні адаптаційні можливості. Якщо при цьому людина веде здоровий спосіб життя, добре харчується, займається фізкультурою, достатньо відпочиває, то перехід на літній час минеться без неприємних відчуттів.

 

За матеріалами: 7 днів, Vlasno.info та Gazeta.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!