Перехворілі на Covid-19 можуть отримати психологічну допомогу без скерування лікаря

1384 0
За даними НСЗУ, кожна сьома людина, що перехворіла на Covid-19, з часом відчуває проблеми із психічним здоров’ям.
фото: 1news.com.ua

фото: 1news.com.ua

Кожен, хто перехворів на коронавірус та відчуває проблеми з психічним здоров’ям, може самостійно звернутися до психіатра, психолога чи психотерапевта, без скерування сімейного лікаря. Про це повідомили у Національній службі здоров’я України.

Крім того, безоплатну психологічну консультацію можна отримати за такими номерами:

  • Київський міський психоневрологічний диспансер №5 – (044) 456 17 02 та (044) 456 17 25;
  • Центр психічного здоров’я і травмотерапії «Інтеграція» – (067) 594 94 46, (095) 913 69 41 Lifeline Ukraine, національна лінія з питань профілактики самогубств і підтримки психічного здоров’я – 7333;
  • Національна дитяча гаряча лінія – 0 800 500 225 або 116 111 (з мобільного);
  • Консультацію можна отримати в довідковій службі «Здоров’я» за телефоном 158.

 

Додамо, що, за даними НСЗУ, кожна сьома людина, що перехворіла на Covid-19, з часом відчуває проблеми із психічним здоров’ям.

Читайте також: «Львів'яни не готові відповідати за свої вчинки». Епідеміологиня про локдаун у Львові

Нагадаємо, що соціологічна група «Рейтинг» опублікувала результати дослідження про психоемоційні стани українців на карантині. Зокрема там ідеться про те, що серед тих, хто вважає, що вже перехворів на коронавірус, є вищий рівень негативних емоційних станів – втома, розлади сну і тривога. Tvoemisto.tv розпитало львів’ян, які перехворіли на коронавірус, та медиків про те, якими можуть бути психоемоційні наслідки після Covid-19, чому і у кого вони виникають та як із цим жити.

 


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!