Політична реклама

Перелік документів для отримання допомоги на дітей, над якими встановлено опіку

3130 0
Управління соціального захисту Львівської міської ради виплачує державну допомогу на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

На березень цього року на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міськради перебуває 337 одержувачів цього виду допомоги, - повідомляє прес-служба Львівської міськради.

Громадяни, для оформлення  допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, подають такі документи:

·               заява опікуна чи піклувальника;

·               копія рішення  органу  опіки  та піклування або суду про встановлення  опіки чи піклування над дитиною-сиротою або дитиною, позбавленою  батьківського  піклування; 

·               копія свідоцтва про народження дитини;

·               довідка з місця проживання заявника про склад сім'ї (для дітей,  над  якими встановлено опіку чи піклування і є вихованцями дитячих   навчальних  закладів,  що  фінансуються  не  за  рахунок бюджетних  коштів,  -  видана  органом  реєстрації довідка, у якій зазначаються статус  дитячого  навчального закладу і за які кошти він фінансується, а також підтверджується факт перебування у ньому дітей;

·               довідки про місячні розміри пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги, що одержує на дитину опікун чи піклувальник.

Допомога  призначається в розмірі, що становить два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку.

У разі коли на дитину виплачуються призначені в установленому порядку пенсія,  аліменти, стипендія,  державна допомога, розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги. При цьому вираховується середньомісячний розмір зазначених виплат, одержаних на дитину за попередні шість календарних місяців.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року прожиткові мінімуми для дітей віком до 6 років - 972 грн.; для дітей віком від 6 до 18 років - 1210 грн.

Для отримання детальнішої інформації необхідно звертатись у районні відділи управління соціального захисту за телефонами:

Галицький:             тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:        тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:          тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:        тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:   тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:            тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!