Політична реклама

Перелік документів для призначення компенсації особам які надають соціальну допомогу

2752 0
Фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам чи людям похилого віку, відповідно до закону, призначається компенсація.

Компенсація призначається непрацюючим фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям-інвалідам, хворим, які нездатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, - повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради. До переліку не входять особи, які обслуговуються соціальними службами.

Розмір компенсації визначається виходячи з прожиткового мінімуму для працездатних осіб та осіб, які втратили працездатність у таких розмірах:


15 відсотків — фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам I групи; (з 1 січня 2013 року  розмір компенсації для працездатних становить — 172,05 грн.;  для осіб, які втратили працездатність – 134,10 грн.).


10 відсотків — фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам II групи та дітям-інвалідам; (з 1 січня 2013 року розмір компенсації для працездатних становить — 114,70 грн.; для осіб, які втратили працездатність – 89,40 грн.)


7 відсотків — фізичним особам, які надають соціальні послуги інвалідам III групи та хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, визнаним такими в порядку, затвердженому МОЗ. (з 1 січня 2013 року розмір компенсації для працездатних становить — 80,29 грн.; для осіб, які втратили працездатність – 62,58 грн.)

Компенсація призначається і виплачується органом праці та соціального захисту населення за місцем проживання особи, якій надаються соціальні послуги, з дня подання фізичною особою, яка надає соціальні послуги, та особою, яка їх потребує, заяв разом з документами.

Перелік документів, необхідних для призначення компенсації фізичній особі:

заява про згоду надавати соціальні послуги;

паспорт або інший документ, що посвічує особу;

·         висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що стан її здоров’я дозволяє постійно надавати соціальні послуги;

·         копія трудової книжки (за наявності);

·         довідка органу державної податкової служби про те, що особа не займається підприємницькою діяльністю, і про відсутність даних про доходи цієї особи;

Особі, яка потребує надання соціальних послуг:

заява про необхідність надання соціальних послуг;

·         паспорт або інший документ, що посвічує особу;

·         копія довідки медико-соціальної експертної комісії про групу інвалідності (надається інвалідом);

·         висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність особи до самообслуговування;

·         законним представником дитини, яка потребує надання соціальних послуг:

·         заява про необхідність надання соціальних послуг;

·         копія свідоцтва про народження дитини;

·         висновок лікарсько-консультаційної комісії про необхідність постійного стороннього догляду та нездатність дитини до самообслуговування.

Компенсація не призначається особам, які надають соціальні послуги громадянам, яким відшкодовуються витрати на надання послуг по догляду відповідно до Законів України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності», «Про психіатричну допомогу», «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» та у разі надання фізичною особою соціальних послуг на платній основі.

Працездатним особам, які отримують компенсацію та здійснюють догляд за дитиною інвалідом, за інвалідом І групи або престарілим, період догляду зараховується до страхового стажу.

 

Одержувачі компенсації зобов’язані повідомляти органи, що призначають цю допомогу, про обставини, що можуть вплинути на умови призначення компенсації та її виплату.

 

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:                 тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:             тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:              тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:            тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський:         тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:                тел.:  254-64-80     (просп. Червоної Калини, 66)

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!