Політична реклама

Перелік овочів та фруктів, які корисні діабетикам

4321 0
Цукровий діабет переважно стає приводом для істотних змін способу життя.

Перебільшенням однак є стереотип про те, що діабетик — це залежна від різних обставин людина, яка багато в чому собі відмовляє, пише Вкурсе.

Дійсно, важливо контролювати рівень цукру в крові, дотримуватися дієти і певного режиму. Дотримання дієти необхідно сприймати як особливість харчування, а не обмеженість такого. Важливо вивчити глікемічний індекс продуктів харчування і, звичайно ж, звести до мінімуму споживання тих, які багаті легко засвоєними вуглеводами.

Звести до мінімуму не означає відмовитися назавжди, необхідно з розумінням ставитися до особливостей свого організму.

Варто звернути увагу на споживання свіжих овочів і фруктів, щоб запастися вітамінами, але при цьому не нашкодити організму. Які ж овочі та фрукти повинні бути більш кращими в раціоні діабетика?

Шпинат — мінімум вуглеводів, високий вміст фолієвої кислоти, бета — каротину, заліза, магнію, натрію, вітаміну К.

Помідори — низькокалорійні, з низьким вмістом вуглеводів, але джерело калію, лекопіна, вітамінів А і С і, звичайно ж, необхідної клітковини.

Брокколі — мінімум вуглеводів і джерело вітамінів А, С, D, U, кальцію та заліза.

Огірки — низькокалорійні, але багаті вітаміном К, С і калієм.

Брюссельська капуста — низький вміст вуглеводів і насиченість вітамінами А і С, фолієвою кислотою, клітковиною.

Спаржа — свіжа, з яскраво- зеленими ніжними стеблами, багата вітамінами А і К, а одна порція містить всього 5 грам вуглеводів і 25 калорій.

Чорниця — багата антиоксидантами, вітамінами, практично не містить вуглеводів.

Вишня — ідеальна ягода для діабетиків, багата антиоксидантами, при регулярному споживанні знижується ризик розвитку пухлин і серцево-судинних захворювань.

Абрикоси — чотири свіжих абрикоси містить до 70 % вітамінів, необхідних людині на добу, вони багаті клітковиною, але при цьому майже не містять вуглеводів.

Яблука — необхідно віддавати перевагу кислим, можливо злегка недозрілим плодам, в шкірці яких міститься багато антиоксидантів і органічних кислот, а сам плід джерело чи не всіх необхідних організму вітамінів і елементів.

Апельсин — повноцінне джерело вітаміну С, також багатий фолієвою кислотою та калієм, нормалізує кров'яний тиск, але не порушує допустимі норми вуглеводів.

Ківі — мінімум вуглеводів і максимум вітаміну С, також джерело клітковини і калію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!