Політична реклама

Перелік пільг, на які мають право багатодітні сім'ї

3886 0
Сім’я, яка належить до категорії багатодітних, має право на пільги в оплаті житлово-комунальних послуг, які відшкодовують з коштів державного бюджету.

У березні цього року у місті нараховано 3,2 тисячі багатодітних сімей, -  повідомляє управління соціального захисту Львівської міської ради.

Багатодітні сім’ї мають право на такі пільги:

50% знижка на плату за користування житлом (квартирну плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством: 21 м2. загальної площі житла на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в житловому приміщенні, та додатково 10,5 м2. на сім'ю (Закон України «Про охорону дитинства»).

50% знижка на плату за користування комунальними послугами та вартість  скрапленого балонного газу для побутових потреб у межах норм, визначених законодавством. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в жилому приміщенні, та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю. (Закон України «Про охорону дитинства»).

50% знижка на вартість палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення (Закон України «Про охорону дитинства»).

50% вартості абонентної плати від затверджених тарифів за користування квартирним телефоном, позачергове встановлення квартирних телефонів (Закон України «Про охорону дитинства»).

При оплаті електроенергії — незалежно від обсягів споживання електроенергії тарифи не змінюються (постанова Національної комісії регулювання електроенергетики України від 17.03.2011 № 343 «Про зміну тарифів на електричну енергію, що відпускається населенню і населеним пунктам, та затвердження змін до Порядку застосування тарифів на електроенергію, що відпускається населенню і населеним пунктам»).

Для отримання детальнішої інформації мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до районних відділів управління соціального захисту:

Галицький:   тел.:  235-80-83     (вул. Ф. Ліста, 5)

Личаківський:        тел.:  235-71-62     (вул. Театральна, 10)

Залізничний:         тел.:  295-82-28     (вул. Виговського, 34)

Франківський:       тел.:  237-50-81     (вул. Ген. Чупринки, 85)

Шевченківський: тел.:  252-28-40     (вул. Липинського, 11)

Сихівський:           тел.:  254-64-80     (просп. Черв. Калини, 66)

«Єдині приймальні» районних відділів соціального захисту працюють без обідньої перерви, з понеділка до четверга з 8 до 19 год., в п’ятницю з 9 до 16:45 год.

 

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» визначено, що багатодітна сім’я – це сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один з батьків, який проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.

 До складу багатодітної сім’ї відносяться також діти, які навчаються на денній формі навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах,— до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років. Ця частина статті 1 набрала чинності з 1 січня 2012 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!