Політична реклама

Перелік продуктів, що стимулюють активність мозку

1668 0
Пожива для мозку може бути не тільки інтелектуальною, а й фізичною. Деякі продукти мають здатність поліпшувати мозкову активність, запобігають старінню і забезпечують мозку здоров'я.

Список продуктів харчування, що добре впливають на роботу мозку пропонує Вкурсе.

Корисні вуглеводи

Їх ви знайдете в зерновому та чорному хлібі, макаронних виробах з борошна грубого помелу.

Залізо

Залізо шукаємо в зернових продуктах, бобах, яйцях, сирі, яловичій печінці. В овочах і фруктах заліза мало, проте воно з них повністю засвоюється. Особливо з овочів і фруктів зеленого кольору, наприклад, із зелених яблук.

Вітамін С

Цим вітаміном багаті чорна смородина, болгарський перець, обліпиха, ківі та всі цитрусові.

 Вітаміни групи В (В1, В2, В12)

Тут допоможуть пивні дріжджі (продаються в аптеці, а не пиво), шпинат, морква, кукурудза, квасоля, броколі (В1, В2), печінка яловича, нежирна яловичина, яловиче серце, оселедець і курячі жовтки (В12).

Лецитин

Лецитином багаті яєчні жовтки, субпродукти (яловича та свиняча печінка, нирки).

Кальцій

Молоко й молочні продукти, сири, яєчні жовтки.

Магній

Хліб — особливо з муки грубого помелу, рис, гречка, квасоля.

Калій

Печена картопля, курага, родзинки, свіжі червоні помідори.

Ненасичені жирні кислоти

Вони містяться у рослинній олії — оливковій, соєвій, рапсовій, соняшниковій, арахісовій; в жирних видах риб — оселедці, тунці, скумбрії та в риб'ячому жирі.

Цинк

Особливо багаті цинком морепродукти: креветки, краби, устриці; а так само яловичина, пісна свинина, баранина, гарбузове насіння, паростки пшениці. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!