Перелік професій, для яких щеплення від Covid-19 є обов'язковим, набуде чинності 20 січня

1277 0
У МОЗ кажуть, що сьогодні епідемічна ситуація з Covid-19 в Україні значно краща, ніж у багатьох європейських країнах.
Фото: blackfield.coffee

Фото: blackfield.coffee

16 грудня зареєстрували наказ Міністерства юстиції про розширення переліку професій, для яких вакцинація від Covid-19 є обов'язковою. Він набуде чинності через місяць – 20 січня 2022 року. Про це йшлося під час селекторної наради щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території України під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це повідомляє Урядовий портал.

Наказ стосуватиметься усіх працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров’я державної й комунальної форми власності, а також всіх комунальних підприємств, установ та організацій. Працівники, які не отримають вакцину від коронавірусу до 20 січня, будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати.

Читайте також: У Львові 44 школи повністю вакциновані від коронавірусу

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, сьогодні епідемічна ситуація з Covid-19 в Україні значно краща, ніж у багатьох європейських країнах. Шість тижнів поспіль спостерігається зниження кількості госпіталізованих. Зайнятих Covid-ліжок наразі 21 567. За минулий тиждень госпіталізували 12 908 людей. Україна одна з перших у Європі пройшла осінній спалах захворюваності, і наразі показники відповідають середньоєвропейським.

Нагадаємо, що 8 листопада в Україні почали відсторонювати невакцинованих працівників від роботи. Тоді йшлося від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень від Сovid-19. Пізніше перелік професій, для яких вакцинація від Covid-19 стала обов’язковою, розширили. Зокрема, йшлося про працівників закладів соціального захисту, «Укрпошти», «Укрзалізниці» тощо.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!