Перельоти зі Львова в інші українські міста можуть здешевшати

3648 0
У львівському аеропорту ініціюють зниження ціни квитків на внутрішні рейси, оскільки на них є попит серед пасажирів. Експерти вважають це цілком можливим.

«Ми працюємо над доповненням до програми знижок на аеропортові збори. Але без системного підходу здешевити рейси буде складно. Попит на перельоти зі Львова – великий. Нас цікавлять Одеса, Харків, Херсон, Ужгород, але собівартість квитка в Одесу вища, ніж до Вільнюса, відповідно, користуються ними нечасто», - розповіла UBR Тетяна Романовська, очільниця міжнародного аеропорту ім. Данила Галицького.

За її словами, Міністерство інфраструктури підтримує ініціативу зі здешевлення квитків на внутрішні рейси, однак поки не повідомляє, якими засобами це можна забезпечити. У відомстві зазначають, що за три квартали 2016-го року між містами України літало на 29% більше пасажирів, ніж минулого сезону. Такі рейси здійснюють 4 авіакомпанії між 9-ма аеропортами.

Проблем у здешевленні квитків є кілька: заправити літак в українському аеропорту на 10-30% дорожче, ніж в закордонному; оплата за навігацію прив’язана до євро, хоч внутрішніх рейсів це не мало б стосуватися; високим є податок на додану вартість, який не нараховують на міжнародні маршрути. Такі перешкоди перерахував Євген Трескунов, голова комітету стратегічного розвитку аеропортів асоціації «Аеропорти України». За його словами, ініціювати й аргументувати зниження хоча б податку на додану вартість, що призведе до здешевлення квитків на внутрішні рейси, має Міністерство інфраструктури.

Нагадаємо, 18-го січня, на прес-конференції в Києві представники авіакомпанії Wizz Air оголосили про повернення у Львів. Цього року угорський лоукост відкриє нове сполучення зі Львова у Вроцлав.

За матеріалами: UBR.ua

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!