Перемога буде за Україною. Оборонці Маріуполя записали відео до Дня прикордонника

1776 0
Щорічно в Україні 30 квітня відзначають День прикордонника.
скріншот з відео

скріншот з відео

Прикордонники, які обороняють Маріуполь, привітали своїх колег-прикордонників з професійним святом. Відповідне відео оприлюднив голова Державої прикордонної служби України Сергій Дейнеко у Фейсбуку.

У своєму відеопривітанні до Дня прикордонника обронці Маріуполя запевнили, що Україна обов'язково переможе.

«Незламні прикордонники – оборонці Маріуполя. Разом з іншими мужніми українськими захисниками вони стійко захищають місто, навіть перебуваючи в повному оточенні. Весь цей час вони були не багатослівні, а боролися, билися та відбивали ворожі атаки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Молитви за українських воїнів та Україну

Нагадаємо, що Маріуполь залишається заблокованим російськими окупантами вже два місяці. Вони систематично обстрілюють цивільну інфраструктуру міста. За попередніми оцінками, там загинули вже від 5 до 20 тисяч мешканців. Окупанти замітають сліди звірств і злочинів, спалюючи тіла людей у мобільних крематоріях. Частину маріупольців примусово вивозять на територію ОРДО або до Росії.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку Азов, українська морська піхота, мотострілки. Наразі вони зосереджені на території заводу Азовсталь. Окрім українських військових, там перебувають мешканці міста, серед них жінки та діти, які знайшли єдиний прихисток від російських обстрілів в підземних тунелях і бункерах заводу. Попри це, російські війська скидають багатотонні авіаційні бомби на Азовсталь.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!