#Перемога. До Львова приїде британська співачка Кеті Мелуа

10720 0
Завдяки перемозі хору «Жайвір» у міжнародному інтерактивному конкурсі, до Львова з концертом приїде популярна співачка з Великобританії Кеті Мелуа (Ketevan «Katie» Melua).
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Британська співачка грузинського походження Кеті Мелуа в грудні 2016-го року оголосила на своєму сайті про інтерактивний конкурс та запропонувала хорам із різних країн світу переспівати один із її хітів. «Є так багато дивовижних хорів у Європі. Ми хотіли б почути ваші версії пісні «Dreams On Fire», – написала вона, надавши для завантаження ноти та закликавши викладати свої відеозаписи в YouTube.

Відео львівського хору «Жайвір» переміг дванадцятьох конкурентів та здобув перше місце. «Із радістю оголошую переможця, якого відвідаю найближчим часом. «Жайвір», хор із України», – повідомила Кеті Мелуа.

«Нагорода цього конкурсу – це приїзд співачки до країни-переможниці – тобто до України, саме до Львова – і живий концерт із переможцями, – розповідає Tvoemisto.tv художній керівник та диригент хору «Жайвір» Наталія Чмир-Козяр. – Не знаю, чи очікувала я саме такого результату, але сподівалася на перемогу, безперечно».

Читайте також: Як львів'яни відзначатимуть День міста. Програма, цікавинки, локації

Ініціатива взяти участь у конкурсі була від Лесі Сосновської, мами дівчинки з молодшої групи хору. Саме вона побачила на сайті оголошення. Часу для підготовки було небагато, до того ж доводилося поєднувати з іншими репетиціями. Своє відео із живим виконанням пісні Кеті Мелуа на YouTube потрібно було до лютого виставити. Пізніше експертна комісія разом зі співачкою відбирала найкращих.

«Відео пропонували колективи зі всього світу: американські, німецькі, британські та інші. І батьки, і ми активно слідкували та хвилювалися. Переможців оголошували по черзі. Коли почули, що третє і друге місце – не наші, то зраділи. «Зрозуміло, що в нас перше!» Наші діти дуже в собі впевнені (сміється) Вони заспівали гарно: усе звучить у стилі, м’яко, не перекриваючи солістку»,  – каже художній керівник хору. Додає, що сольну вокальну партію виконала львівська співачка Зірка Колос. Соло на гітарі зіграв Сергій Гурін. Зі зйомкою відео допоміг Володимир Косаревич.

«Результати на сайті оприлюднили пізно ввечері. Коли я побачила, що ми перемогли – так тішилася, що, певно, розбудила всіх сусідів», – пригадує учасниця хору Христина Цюпер.

«Ми збиралися два рази на тиждень і працювали над виконанням твору. Часу було мало. Чесно кажучи, готуватися було складно. Але ми це змогли! На першій репетиції після перемоги ми всі обнялися. Були неймовірно щасливі», – додає Соломія Хабурська.

Читайте також: Львів’ян запрошують відвідати святкування Міжнародного дня Танцю. Програма

Як розповідає Наталія Чмир-Козяр, поки що конкретної дати приїзду Кеті Мелуа до Львова немає: «Але вона приїде точно. Сподіваємося, що після гарного спільного концерту отримаємо і подальшу співпрацю з нею. Адже ми мобільний і дуже швидкий на підйом колектив».

Додамо, хор «Жайвір» створено у 2000 році у Львові на базі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. У репертуарі колективу – твори різних жанрів і стилів: класика, духовна музика, популярні пісні. Від 2010-го року колектив діє як вокальна арт-студія, де діти і молодь віком від 3-х до 20-ти років займаються вокалом, хором, акторською майстерністю, хореографією.

хор «Жайвір» і Наталія Чмир-Козяр

Довідка. Кеті Мелуа (32 роки) – успішна грузино-британська співачка, композиторка і музикантка. Переїхала до Північної Ірландії у віці восьми років, а потім в Англію в чотирнадцять років. Свій музичний дебют зробила у 2003-му році. А вже у 2006-му була найбільш продаваною артисткою Сполученого Королівства. Перший її альбом «Call Off the Search» досяг вершини в чартах Великобританії. Другий альбом «Piece by Piece» став платиновим чотири рази.

Підготувала Юлія Сабадишина,
фото надала Наталія Чмир-Козяр


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!