#Перемога: «Трамвай на Сихів» таки поїде в листопаді. Відео

7625 1
Спершу трамвай курсуватиме за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка, згодом рух буде продовжено до мікрорайону «Санта-Барбара».
фото: dyvys.info

фото: dyvys.info

Учора, 31-го жовтня, під час брифінгу мер Львова Андрій Садовий повідомив, що «трамвай на Сихів» запустять у другій половині листопада (раніше директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза анонсував відкриття трамвайної колії на Сихів 17 листопада, – ред.) Пропонуємо вам кілька фактів про «Трамвай на Сихів», які вже відомі.

Маршрут:

Спершу трамвай курсуватиме за маршрутом пл. Соборна – кінотеатр ім. Довженка. До своєї кінцевої – «Санта-Барбари» – трамваї доїжджатимуть уже з 2017 року. У планах «Львівавтодору» є відкриття ще однієї лінії – із «Санта-Барбари» до вокзалу.

Графік:

Орієнтовний інтервал руху між трамваями становитиме 5-6 хв. Графік руху – 06.30 – 22.30 год. «Львівелектротранс» також розгляне можливість продовження графіку роботи трамвайного маршруту до 2223 год.

Кількість і моделі трамваїв:

Загалом на Сихів курсуватимуть 13 трамваїв. До кінця листопада запустять 9 трамваїв, 7 з яких – нові від «Електрону». У грудні, коли колії прокладуть до зупинки «Санта-Барбара», до цих дев’яти додадуть ще кілька відреставрованих трамваїв «Tatra».

Читайте також: «Трамвай на Сихів»: чого не врахували проектанти

Нагадаємо, раніше львів’янам обіцяли, що трамвай на Сихів поїде до кінця 2015 року. Однак, через проблеми з будівництвом колектора на вулиці Стуса, термін завершення проекту відтермінували. Пізніше інформували, що будівництво колії завершать до 1 січня 2017 року.

Підготував Юрій Чміль

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia


Читайте також:
4 Листопада, 2016 01:06
Павло Ми розраховували на обіцянку, що трамвай зі Сихова з'єднає південну і північну частини Львова. Тобто буде продовжено маршрут трамваю №4 із вул.Замарстинівської до "Санта-Барбари", а не тільки до вул.Стуса, щоб знову пересідати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!