ЗСУ звільнили понад 30 населених пунктів та таємниці підземелля Львівської політехніки. Головне

1340 0
Нині 10 вересня та 199 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Kupyansk Telegram

Фото: Kupyansk Telegram

Ситуація на фронті. Президент Володимир Зеленський заявив, що ЗСУ взяли під контроль уже 30 населених пунктів у Харківській області. За останні дні понад тисячу квадратних кілометрів української території звільнено від окупантів.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ успішно відбили атаки противника в районах Зайцеве, Веселої Долини, Соледару, Бахмута та Первомайське.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила 33 удари – знищено склад боєприпасів, уражено майже 25 опорних пунктів та місця скупчення живої сили і техніки. Ракетними військами та артилерією завдано удари  по вісімнадцяти пунктам управління різного рівня та понад двадцяти складам з боєприпасами та паливом.

Акцент дня. Суспільство дуже хоче перемог, але не варто завищувати очікування. Військовий експерт Петро Черник наголошує, що попри проривні контрнаступальні дії на певних територіях, ще рано розбирати аспекти успіху.

Чому це важливо? Будь-яка серйозна операція такого рівня не відбувається за один день. Ми буквально лише одну добу перебуваємо у стані розвитку успіху і треба, щоб він дійшов до свого логічного завершення. Ворог ще має певний потенціал і він не збирається здаватися.

Ключові події:

1. Львівська облрада на сесії заслухає про переслідування волонтерів. Волонтерська спільнота прийшла до облради з вимогою внести звіт правоохоронців у порядок денний чергової сесії.

2. Змінювати сигнал нових оповіщень про загрози на Львівщині не будуть.  У соцмережах скаржаться на специфічний звук нових оповіщень. У ДСНС пояснили, чому його не будуть змінювати.

3. Україна може повернути Крим упродовж року, – Американський генерал. Росія все ще контролює 20% території України, а її здатність проводити подальші наступальні операції практично вичерпана.

4. Карл ІІІ вперше звернувся до британців після смерті королеви Єлизавети ІІ. Карл ІІІ поновив обіцянку все життя служити своєму народу та наголосив, що підтримуватиме конституційні принципи, які «лежать в основі нашої нації».

5. У притулку «Домажир» поселився ведмідь-переселенець, якого врятували українські військові. У Бахмуті тварину знайшли у вольєрі з пошкодженим дахом. Ведмідь був знесилений та у стані сильного стресу.

Подорож дня. Таємниці підземних переходів Львівської політехніки. Переходи збудували в 1970-их роках у розпал холодної війни. І під час російсько-української війни вони знову стали актуальні.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!