Переможці Громадського бюджету та коли Львівщина вийде з «червоної» зони. Головне за добу

1070 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.

Із наступного тижня Львівщина може вийти з «червоної»зони епідемічної небезпеки. Так прогнозують, відповідно до показників МОЗ, у Київській школі економіки та Центрі економіки охорони здоров'я. Водночас фахівці рекомендують нарощувати темпи вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: Експрес-тестування школярів у Львові. Коли можуть запровадити

У Міністерстві охорони здоров’я хочуть посилити карантинні обмеження в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Зокрема, наразі працюють над змінами, які будуть передбачати повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів.

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі, що на вулиці Дж. Вашингтона, запрацювало відділення постінтенсивного догляду новонароджених та виходжування недоношених дітей. Тут облаштували 16 комфортабельних палат, 10 з яких – це індивідуальні палати підвищеного комфорту. Інші палати розраховані на 2-3 особи.

У кожному районі Львові планують реалізувати по 13 малих проєктів Громадського бюджету Львова 2021. На кожен район передбачили понад 7 млн грн. Серед проєктів є ті, що стосуються категорії «освітні та медичні» й «інше». Твоє місто підготувало підбірку про те, як зміниться той чи інший район міста після реалізації цих ініціатив.

Також пропонуємо переглянути перелік проєктів-переможців Громадського бюджету 2021 на території Львівської ТГ.

Читайте також: Львів сьогодні змагається за звання європейської молодіжної столиці 2024 року

Політичні експерти кажуть, що Андрію Садовому пощастило, бо депутати в раді поводяться не як політики, а як бізнесмени. Зокрема тому протистояння, яке виглядало загрозливо для міського голови на початку каденції, врешті, зійшло нанівець. Якими були досягнення ради і ключові рішення? Твоє місто проаналізувало перший рік роботи ради з трьох ракурсів: журналістського, експертного і депутатського.

Історія про передчасно народжених діток. Твоє місто розпитало у медиків, скільки таких народжується щорічно на Львівщині та як їх виходжують, а також поспілкувалося з батьками «поспішайок».  

Читайте також: Батьки львів'янки Вікторії Полюги перерахували мільйон хлопчику зі СМА

У міській дитячій лікарні на Орлика відкрили нову нейрохірургічну операційну. Тут провели спеціальний ремонт та встановили сучасне обладнання. Операційне відділення зроблено за аналогією клініки в Торонто. Також в лікарні оновили приймальне відділення.

Гарного дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!