Переможці найкращого оформлення вітрин та найбільша кількість хворих на Covid-19 в Україні. Головне

994 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я України скасувало вимогу про обов’язкову наявність усіх рутинних щеплень для вакцинації дітей від 12 років від Covid-19. Тепер для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусу, батькам треба просто записати її до пункту чи центру щеплення.

Львівщина випередила усі області за кількістю нових випадків коронавірусу. Станом на понеділок, 17 січня на Львівщині підтверджено 227 738 випадків зараження Covid-19. За попередню добу захворювання виявили у 854 осіб. З таким показником область стала лідером за кількість нових випадків коронавірусної інфекції.

Читайте також: Як у Львові формували тариф на оплату перевезень у громадському транспорті. Пояснення 

У 2023 році може з’явитися комбінована вакцина від коронавірусу. Вона об’єднуватиме бустерну дозу проти коронавірусу та експертиментальне щеплення від грипу. 

У трьох містах України, зокрема Львові, Івано-Франківську та Ужгороді призупинили реєстрацію українців, які хотіли подати документи на отримання польської візи. Причин такого рішення наразі не відомо.

Читайте також: Як учням і студентам отримати е-квиток. Перелік необхідних документів 

У Львові виставили на продаж будинок в центрі міста, на пл. Міцкевича, 10. Раніше там розташований був «Укрсоцбанк». Попередня вартість, за яку планують його продати, становить 266 млн грн.

У Львові визначили та нагородили переможців конкурсу на найкраще оформлення вітрин до новорічно-різдвяних свят. Так, дипломи отримали три переможці

Читайте також: «А той третій празник». Чому важлива «Друга Свята вечеря»? 

У Львові поліцейські повідомили про підозру директорці підприємства, яка привласнила майже півтора мільйона гривень державних коштів. Зловживаючи службовим становищем, вона внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та використала підроблені документи, внаслідок чого заволоділа бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Через щорічний чин освячення води на свято Богоявлення, 19 січня, у Львові трамвайні маршрути №1 та №2 кілька годин оминатимуть площу Ринок.

Читайте також: 95% сайтів, які постраждали від кібератаки, відновили роботу 

У середу, 19 січня, українці відзначатимуть Водохреща. На Львівщині визначили перелік безпечних водойм, готових для проведення свята. Купання має відбуватися лише у спеціально облаштованих місцях, де організують чергування рятувальників та медиків, і буде можливість за необхідності швидко отримати допомогу фахівців.

У лютому цього року прикордонники з Одещини поїдуть на Львівщину для спільного з військовослужбовцями ЗСУ тренування за стандартами НАТО.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!