Переможця на найкращий проєкт сучасного тренувального комплексу у Львові визначать у серпні

1542 0
Стадіон перебуває у власності банку «Львів».
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові кілька днів тому оголосили Всеукраїнський архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу із спортивним центром на території стадіону «Торпедо». Імена переможців оголосять уже наприкінці серпня 2021 року. Про це повідомляє прес-служба управління архітектури та урбаністики  ЛМР.

«Прийом заявок конкурсантів триватиме до 11 липня, імена переможців оголосять уже наприкінці серпня 2021 року. Для проектування, який також передбачатиме і попередній кошторис, конкурсанти матимуть два місяці», – йдеться у повідомленні.

В управлінні архітектури та урбаністики  ЛМР кажуть, що ідея реконструкції стадіону є дуже цікавою, тож сподіваються на велику участь конкурсантів. Тим паче, що призовий фонд конкурсу становить  260 000 грн.

Читайте також: У Львові поблизу Стрийського парку зведуть 14-поверхівку

Торік місто розробило проєкт спортивного комплексу та стадіону «Торпедо», реалізувати його у міськраді сподівались спільно із банком на базі приватно-публічного партнерства або як спільну діяльність.

Нагадаємо, що на сесії у березні 2019 року депутати проголосували за те, щоби місто викупило у банку стадіон «Торпедо». Оголошена вартість у 7,5 млн грн тоді викликала бурхливу суперечку у сесійній залі. Також у березні зареєстрували петицію про збереження та відновлення стадіону, у травні вона набрала необхідних 500 голосів.

Як раніше повідомляло Tvoemisto.tv, попередній власник стадіону заплатив ним кредит у банку «Львів». Додамо, що з 1980-х років поле стадіону «Торпедо» використовували як ринок радіо- та електротоварів. У 2008-му році для торгівлі виділили іншу ділянку на вулиці Кукурудзяній. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!