Переселенці у Львові можуть оформити пільговий тариф на паркування. Як це зробити

1338 0
Внутрішньо переміщені особи можуть оформити пільговий тариф або абонемент на послуги з паркування.
ФОТО: LVIV1256.COM

ФОТО: LVIV1256.COM

Зареєстровані у Львові внутрішньо переміщені особи, які є мешканцями будинків, що прилягають до паркувальних майданчиків ЛКП «Львівавтодор», можуть оформити пільговий тариф або абонемент на послуги з паркування. 

Джерело: ЛКП «Львівавтодор»

Як оформити пільговий тариф чи абонемент на послуги ЛеоПарковки

Підготуйте перелік документів (оригінали):

  • паспорт громадянина України;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;
  • документ, в якому зазначений реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • документ, що підтверджує постійне проживання за адресою місця розташування відповідного майданчика для паркування (довідка з ЦНАПу або акт про встановлення факту проживання особи від ОСББ чи ЖЕКу).

Потім необхідно зателефонувати на гарячу лінію за номером телефону 0800 303 007, щоб здійснити запис на укладання договору між вами та підприємством. Під час телефонної розмови ви зможете проконсультуватись, чи ваш будинок, в якому ви мешкаєте, підлягає для укладання угоди, або ж ви можете переглянути перелік будинків самостійно на сайті ЛеоПарковки. Прийом мешканців та укладання договорів на пільговий тарифабонемент відбувається за адресою м. Львів, вул. Пасіки Галицькі, 7. Години та дні прийому: вівторок та четвер: 8:30-17:00 (перерва на обід 12:30-13:00).

Читайте також: Паркування у Львові. Що змінилось та де найчастіше штрафують

Згідно ухвали ЛМР №120 від 27.01.2011 року мешканці 1- ї, 2-ї, 3-ї, 4-ї зони мають право здійснювати оплату за паркування за пільговою вартістю – 3 грн/год та(або) з використанням пільгових абонементів лише на майданчиках для паркування, безпосередньо прилеглих до житлових будинків, у яких ці мешканці проживають. Такі пільги на паркування також діють для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Львові. Загалом ЛКП «Львівавтодор» обслуговує 71 паркувальний майданчик. Для зручності водіїв створено інтерактивну мапу з розташуванням усіх майданчиків ЛеоПарковки. Її можна переглянути тут.

Читайте також: Як у Львові працюють інспектори з паркування

Раніше переселенці скаржилися на те, що у Львові для них не передбачені пільги на паркування. Зокрема, Ольга Гужва на своїй сторінці у Facebook зазначила, що її сім'я винаймає житло у Львові і не має жодних пільг або варіантів на пільгову парковку поруч. Після чого Tvoemisto.tv звернулось до Львівської міської ради за коментарем щодо пільг на паркування для переселенців. На той момент, відповідно, пільгових тарифів для них не було передбачено.

Нагадаємо, де найчастіше у Львові паркуються із порушеннями, скільки коштуватиме повернути машину зі штрафмайданчика та куди скеровують кошти від сплати штрафів, можна дізнатися у матеріалі за посиланням. Окрім цього, Tvoemisto.tv провело дискусію про «Мобільність у Львові: як не допустити транспортного колапсу у логістичному хабі країни», під час якої з'ясувало, які рішення напрацьовують місто і область, щоб не допустити критичних ситуацій, та чому важливий проєкт міської електрички. Переглянути її можна тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!