Переселенці з Маріуполя відшукали у львівській лікарні свою бабусю

2106 0
Пані Олена відновлюється після важкого поранення. Знайти рідних їй допомогли волонтери.

Переселенці з Маріуполя відшукали у Львівській лікарні свою бабусю завдяки повідомленню волонтерів у соцмережі. Історію сім’ї з Маріуполя на своїй сторінці у Фейсбук опублікував голова ЛОВА Максим Козицький.

Пані Олену рятували лікарі у Львові, вона отримала важке поранення передпліччя. Сюди її привезли з Волновахи, там вона доглядала родичку, коли почалась війна. А її родина була у Маріуполі, згодом рідні втратили зв’язок і впродовж кількох тижнів думали, що сталось найгірше…

«На початку березня пані Олена поїхала з Маріуполя до Волновахи, щоб доглядати за лежачою родичкою. Коли в містечку тривали бої, неподалік розірвалася авіабомба. Зв‘язок з рідними обірвався. У пані Олени згоріли документи і телефон, а саму жінку евакуювали з важким пораненням передпліччя. Три тижні лікарі на Львівщині рятували руку жінці. Весь цей час пані Олена думала, що її рідні загинули. Вона не могла зв’язатись з ними. А син, невістка і двоє онуків шукали пані Олену, та в офіційних списках її не було. Їм теж вдалося евакуюватися,і вони приїхали у нашу область», – пише Максим Козицький.

Знайти одне одного допоміг щасливий випадок: волонтери опублікували фото пані Олени у соцмережах, а рідні побачили його. Зараз сім‘я разом. Живуть на Стрийщині. Домівку у Маріуполі розгромив окупант.

Пані Олена каже, що досі не усвідомила що ця війна відбувається насправді. Каже, що українці єдиний народ, і що вона ніколи не вірила російській пропаганді про поділ нашої країни на схід і захід. 

Читайте також: Мама загинула від двох снарядів. П'ятеро дітей-переселенців зі Сходу потребують допомоги

Нагдаємо, львівські медики врятували двох хлопчиків з Маріуполя, які потрапили під обстріли російських окупантів під час евакуації до Запоріжжя. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!