Переселенці зможуть отримати додатково по 2220 гривень

30676 0
Отримати готівку можна буде у відділеннях Укрпошти.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук з Верховним комісаром ООН з питань біженців Філіппо Гранді домовились надавати пряму грошову допомогу для переселенців. Виплату кожній вимушено переміщеній особі по 2220 грн розпочали спільно з Укрпоштою. Про це повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

«В цьому напрямку працюють вже два проєкти. Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій працює над їх розширенням. Допомога надається додатково до допомоги від держави», – каже Верещук.

Читайте також: Інформація для переселенців у Львові. Контакти, поселення, допомога

Отримати готівку можна через поштові відділення. За словами міністерки, запис до програми грошової допомоги розпочався у Львові 23 березня. Тепер він також проходить в Ужгороді та Мукачеві.

У Львові реєстрація триває за адресами:

  • вул. Трускавецька, 2б (з 9:00 по 18:00);

  • вул. Палія, 15 (з 9:00 по 18:00), вихідний – субота.

Додаткову інформацію можна отримати за номером телефону: 0 800 30 77 11.

Другий проєкт з надання грошової допомоги переселенцям почало втілювати представництво Міжнародної організації з міграції в Україні. Зараз його реалізують на Закарпатті, але планують поширити на інші регіони. Розмір допомоги становить також 2220 грн. 

Нагадаємо, що сьогодні останній день, коли можна подати заявку на грошову допомогу за програмою «єПідтримка». 6500 гривень зможуть отримати мешканці областей, які постраждали від бойових дій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!