Переселенцям та учасникам АТО виділять 800 000 грн. на організацію власної справи

2357 0
50 учасників, 6 тижнів інтенсивного бізнес-навчання, конкурс бізнес-планів та 800 000 грн., які розділять серед 15 найкращих бізнес-ідей – такі плани другого «Нового відліку», який стартував 14 березня у Клубі Ділових Людей. Прийом заявок триватиме до 6 квітня, – повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Фото: businessnewsdaily.com, firstcommercebk.com, betanews.com

Фото: businessnewsdaily.com, firstcommercebk.com, betanews.com

Клуб Ділових Людей, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», розпочав другу хвилю програми підтримки малого бізнесу та самозайнятості «Новий відлік». Окрім переселенців, організатори цього разу запрошують до участі демобілізованих учасників АТО або членів їхніх родин. Важлива умова для всіх учасників – бажання відкрити власну справу.

У першій хвилі проекту було 60 учасників, з них 55 завершили проект. З 55 всі успішно захистили свої бізнес-плани, і всі вони на сьогодні успішно працюють. А з тих 55 бізнес-планів було відібрано 15, між якими було розподілено грантовий фонд – 1 млн. грн. на закупівлю обладнання. Сьогодні вже можна подивитися на їхні бізнеси. Також з учасників першої хвилі було відібрано 3 проекти виробничі, які були допрацьовані інжиніринговим відділом Клубу Ділових Людей, і вони відібрані до спільного інвестування коштами учасників Клубу. Перший проект – з вирощування зелені – вже запущено. Туди було доінвестовано 1,9 млн. грн. Проект стартував у Солонці, що під Львовом. А також ще 2 проекти по деревообробці стартують цього і наступного місяця. В цій хвилі також ми будемо відбирати такі проекти та доінвестовувати у розмірі до півмільйона доларів кожен.

«Новий відлік» складається з 2 частин. Вже стартував відбір. Він буде тривати до 6 квітня. Подати свої заявки можна в офісі Клубу Ділових Людей на вул. Зеленій, 109. Цей конкурс розрахований на дві категорії людей: внутрішньо переміщені особи та учасники війни або їхні дружини чи чоловіки. Далі відбуватиметься відбір 60 осіб, які візьмуть участь в самому проекті.

Наступний етап – сам бізнес-курс, який буде проходити протягом 6 тижнів. Учасників розподілять на 3 групи, кожна група проходитиме 12 днів інтенсивного бізнес-курсу. Це для того, щоб допомогти сформувати правильну стратегію маркетингу бізнесу, розпрацювати бізнес-плани. Таким чином, 2 місяці піде на навчальну частину, чим займається Міжнародний фонд «Відродження».

Після бізнес-курсу буде конкурс бізнес-планів. Кожен із 60 учасників захищатиме свій проект, і комісія з представників громадськості та міжнародного фонду відбере 15 проектів, для яких буде виділено 800 тис. грн. на закупівлю обладнання для їхнього бізнесу. Після цього етапу кожен учасник переходить під приватний супровід до бізнес-експертів та протягом 4 місяців не тільки пише бізнес-план, а й реалізовує його в життя. І вже наприкінці року, в грудні, очікується, що всі бізнес-проекти працюватимуть і створять нові робочі місця.

Деталі другої хвилі «Нового відліку» за посиланням.

Заявку на участь можна подати тут.

Довідка

У травні 2015 року Клуб Ділових Людей та фонд «Відродження» ініціювали бізнес-інкубатор для переселенців «Новий відлік». Восени 2015 року 15 переможців отримали до 80 000 грн. кожен на закупівлю обладнання та основних фондів для власної бізнес-ідеї. У межах другої хвилі, окрім переселенців, організатори запрошують до участі демобілізованих учасників АТО або членів їхніх родин.

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!