Політична реклама

Пересуватися швидкісними поїздами в Україні може бути небезпечно

1205 0
"Укрзалізниця" не планує замовляти продукцію, що за характеристиками підходить для експлуатації на українських магістралях.

Умови тендеру на закупівлю стрілочних переводів «Укрзалізниця» виписані таким чином, щоб Дніпропетровський стрілочний завод, який виробляє цю продукцію, не отримав замовлень, - повідомляє Zik, з посиланням на ZN.UA .

Стрілкові переводи марки Дн345 не мають аналогів в Україні, і єдині витримують  швидкістю 160 км/год, з якою їздять поїзди «Хюндай».  Якщо «Укрзалізниця» не закуповує продукцію, що підходить за експлуатаційними характеристиками, то Міністерство інфраструктури неабияк ризикує життям пасажирів. Рівень професіоналізму та особистої порядності керівників української транспортної інфраструктури покаже тендер 7 березня.

Продукція Керченського заводу, який конкурує з Дніпропетровським, призначена для швидкості руху поїздів, що не перевищує 120 км/год, і відповідно, її якість є нижчою. При використанні переводів Керченського заводу заборонений рух понад 120 км/год, тоді як в Україні на основних магістралях курсують поїзди зі швидкістю 140 км/год, а на лініях швидкісного руху експлуатуються «Хюндай» зі швидкістю до 160 км/год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!